Top2000-kerkdienst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Redactie

Top2000-kerkdienst gaat online met een Nationale Top2000-kerkdienst

Afgelopen jaren deden steeds meer kerken tijdens de week van de Top2000 op NPO Radio 2 mee met een Top2000-kerkdienst. De mooiste en meest inspirerende nummers uit de Top2000 verbonden aan Bijbellezing en gebed. Nu is alles anders; waren er vorig jaar zo’n 135 Top2000-kerkdiensten, nu gaat 90 procent niet door en zijn de diensten vrijwel allemaal online of gefilmd. Toch biedt dominee Fred Omvlee iets voor alle kerken die niet mee kunnen doen: de Nationale Top2000-kerkdienst, op zondag 27 december.

Zorgen
Omvlee: "We maken ons zorgen om gezondheid, om werk, om elkaar. En de tweede golf lijkt gemener dan de eerste. Blijft langer hangen en de rek is er wel uit, uit mensen in de zorg, uit bestuurders die voor onmogelijke keuzes staan, uit restaurants en theaters die aan het einde van hun middelen en mogelijkheden zijn. Het einde nadert van een jaar dat niemand had bedacht. Hoe gaan we 2021 in? Met welke vragen? Met welk uitzicht? Welke hoop?"

Troost in popmuziek
"In de kerk krijgen die vragen ruimte, in de stilte, in woorden, in muziek", vervolgt de predikant. "Het hele jaar door, maar tussen Kerst en Oudjaar de laatste jaren op bijzondere wijze: met muziek uit de Top2000 die als rode draad door de laatste week van het jaar slingert. Popmuziek past prima in de kerk, omdat daarin dezelfde levensvragen klinken, over zin en onzin, over donker en licht, over vervreemding en verbinding, over haat en liefde.

Afgelopen jaren vulden kerken zich met mensen van binnen en buiten, gelovigen en twijfelaars, allemaal met liefde voor muziek. Om te luisteren en geraakt te worden, om mee te zingen en te dansen. Dit jaar kan dat niet of nauwelijks. We zitten noodgedwongen thuis. Maar je mee laten voeren kan nog steeds, net zoals zingen en dansen in je eigen huis."

Stem daarom af op de Nationale Top2000-kerkdienst die vanuit Driebergen wordt uitgezonden. Met vijftien popsongs vol hoop en licht, gespeeld door de band Major Seventh en verbindende teksten van dominee Gerrit van Dijk. De uitzending is op zondag 27 december om 19.30 uur. Geef nu jouw favoriete nummer voor de nationale Top2000-kerkdienst door en geef je gebed door via www.top2000kerkdienst.nl/live.

De Nationale Top2000-kerkdienst wordt gehost door www.Top2000kerkdienst.nl en ondersteund door de Protestantse Kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events