Pater François-Marie Dermine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Redactie

Duiveluitdrijver waarschuwt christenen voor het gevaar van occultisme

De ervaren duiveluitdrijver François-Marie Dermine waarschuwt christenen voor aanvallen vanuit de geestelijke wereld. De pater kwam tijdens zijn bediening regelmatig gelovige slachtoffers tegen die te maken hadden met praktijken zoals 'het boze oog'. "Iedereen kan het slachtoffer worden van het kwaad", vertelt Dermine aan de Christian Post.

Volgens de exorcist is het lastiger voor de duivel om iemand aan te vallen die een eerlijk leven probeert te leiden in de genade van God. "Ik heb toegewijde christenen gevolgd die in de greep waren van het occultisme. Ik ben persoonlijk getuige geweest van de vooruitgang in de kwaliteit van hun leven en geloof bij de bevrijding", aldus Dermine over christenen en de invloed van occultisme. "We zien ook voorbeelden van bezeten heiligen in de geschiedenis. Deze mensen hebben het kwaad overwonnen door de hulp van God en het heeft hun heiligheid en menselijkheid bevorderd."

"Ik ben een exorcist. Het doet me pijn als mensen ontkennen dat de duivel nog grip heeft op de levens van mensen. Ik kan die situatie niet verdragen. Daarom heb ik een boek over deze realiteit geschreven", vertelt Demine verder. De pater schreef een boek over zijn jaren als exorcist. Hij wil christenen bewust maken van de realiteit van de geestelijke wereld, maar ook waarschuwen niet alles te 'demoniseren'. "We moeten God niet uit het oog verliezen."

"De drang om alles te verklaren maakt ons geloof dor en intellectueel. Het doet ons vergeten dat we echt door de Heer gered, geholpen en beschermd moeten worden. We moeten in gedachten houden dat ons geloof bestaat uit de effectieve aanwezigheid van een liefdevolle God, en redeneren is niet altijd de beste manier om God te bereiken”, concludeert de pater.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

QUOTE: "De drang om alles te verklaren maakt ons geloof dor en intellectueel. Het doet ons vergeten dat we echt door de Heer gered, geholpen en beschermd moeten worden. We moeten in gedachten houden dat ons geloof bestaat uit de effectieve aanwezigheid van een liefdevolle God, en redeneren is niet altijd de beste manier om God te bereiken”, concludeert de pater.A M E N ! ! !

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events