tiny house
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 december 2020 door Redactie

Kerk start met creatief initiatief om daklozen te helpen

Begin 2021 start First Baptist Spartanburg een nieuw bouwproject voor daklozen. De kerk uit het Amerikaanse South Carolina komt met het creatieve plan een woongemeenschap met 'Tiny Houses' te bouwen. Iedere dakloze krijgt een eigen kleine huisje, meldt de Christian Post.

Het project richt zich op het bouwen van een gemeenschap, zo zullen de daklozen samen eten en zijn er grotere ruimtes waar zij samen kunnen komen. De huisjes krijgen geen eigen keuken, maar de daklozen hebben in hun ruimte wel écht een eigen plek.

Volgens projectleider Steve Wise zijn veel mensen zich niet bewust van de problemen waar daklozen tegenaan lopen. "Samen zijn we in gesprek gegaan met de daklozen en hulpverleners in de stad om op een passende manier hulp te bieden. Deze oplossing is hieruit voortgekomen", aldus Wise.

"Er zullen wekelijkse bijeenkomsten zijn en specifieke trainingen. Daarnaast is er één-op-één begeleiding en coaching", vertelt Wise verder over het project. De gemeente hoopt licht te verspreiden in de stad en de daklozen te helpen een nieuw leven op te bouwen. "Voorop staat dat God om iedereen geeft en zeker om onze dakloze naasten. We geloven echt dat God iets fantastisch kan doen met dit initiatief en oplossingen zal bieden."

De tiny houses hebben volgens de bouwplannen verschillende maten en variëren van studio's, tot huisjes met één of twee slaapkamers. In totaal zullen er ongeveer 20 tiny houses gebouwd worden en één groter gebouw. De kosten van het project worden gedragen door de kerkelijke gemeente en lokale instanties. Het kost ongeveer 30.000 dollar om één huisje te bouwen. Daar komen kosten van ongeveer 200.000 dollar bij voor de bouw van de gemeenschappelijke ruimtes.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events