Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Jeffrey Schipper

Is het actieplan diversiteit terecht afgeschoten door de SGP? - CIP Podcast

"Ik weet niet of ik net als de SGP tegen het actieplan diversiteit van D66-minister Van Engelshoven zou hebben gestemd. In het hoger onderwijs gebeuren absoluut dingen die diversiteit in de weg zitten", stelt dominee Piet van Midden in de CIP Podcast nadat een Kamermeerderheid vorige week de komst van meer 'diversiteitsofficieren' in het hoger onderwijs afwees.

"Als studenten een stageplek zoeken en ze hebben een achternaam die eindigt op Ibrahim is het ontzettend moeilijk om zo iemand aan de bak te krijgen", maakt Van Midden duidelijk. "Mijn vrouw heeft daarmee te maken op haar hogeschool in Den Haag. Ik kan er boos om worden als goede studenten op basis van hun naam of uiterlijk worden beoordeeld en niet op hun kwaliteit. Als je uit Malawi komt, heb je in dit land veel minder kansen dan wanneer je uit New York komt."

Reacties

J
Ik heb het misschien niet goed begrepen, maar meende dat er toch vooral gefocust werd op genderdiversiteit. En dat is toch een geheel andere insteek.
S
Waarom begint D66 niet bij zichzelf, en dan dus niet met een blonde vrouw uit een noordelijk land (dat komt op hetzelfde neer als die expat uit New York) maar met een samenstelling die in de buurt komt van wat je in Rotterdam dagelijks ziet? Dat vingertje naar anderen altijd.
J
Jan Makking u hebt helemaal gelijk, iedereen die de video waarin Bisschop de genderdiversiteit die D66 predikt aan de orde stelt, weet dat het absoluut niet gaat over de kwestie waar Piet van de Meer het over heeft. Misschien probeert Piet het stilzwijgen van zijn CU broeders wat te maskeren?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events