Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 december 2020 door Redactie

Biden verklaard tot 'vijand van het leven' door pro-life activisten

Pro-life organisaties noemen Joe Biden 'vijand van het leven'. De aankomend president heeft Xavier Becerra geselecteerd als minister van Volksgezondheid. Een slechte keuze volgens activisten. De kandidaat-minister staat volgens de Christian Post bekend om het nastreven van een ruime wetgeving omtrent abortus.

"Becerra behandelt het aborteren van kinderen als een 'gezondheidsmaatregel'", reageert pro-life activist Judie Brown. "Amerika zal rouwen op de dag dat Becerra bevestigd wordt. We zullen ons onuitputtelijk inzetten om ervoor te zorgen dat hij nooit minister van Volksgezondheid zal worden."

Eerder verdedigde Becerra wetgeving die pro-life organisaties verplicht stelt de optie van abortus te benoemen en aan te dragen als oplossing. Daarnaast diende Becerra een aanklacht in tegen een pro-life organisatie wegens activisme en acties tegen abortusorganisatie Planned Parenthood en andere verschaffers van abortus. Becerra steunde daarnaast een wetsvoorstel in de staat Californië voor het verplicht stellen van de vergoeding van abortus, ook als de verzekeraar hier niet achter staat.

Volgens pro-life activist Marjorie Dannenfelser is de keuze van Biden voor Becerra 'onacceptabel' en het tegenovergestelde van de eenheid die hij naar eigen zeggen nastreeft.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Wie zei ook al weer dat ‘Biden zich niet schaamt voor het evangelie?’
De zorg van Pro-life organisaties is heel begrijpelijk. Maar als iemand echt pro life is, dan moet men zich vooral inzetten om het evangelie te vertellen, wat inhoudt dat een mens pas echt gelukkig wordt als men zich houdt aan de goede levensrichtlijnen van God, en men dan dus ook afziet van abortus en zelfs zo leeft dat een ongewenste zwangerschap wordt voorkomen.
Ik ben voluit anti-abortus, maar waarom is dat zo vaak het enige criterium waarop o a. Politici afgerekend worden?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events