Nienke Alblas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

09 december 2020 door Nienke Alblas

Op welke manier ben ik het evenbeeld van God?

Jij bent gemaakt naar het evenbeeld van God. Heb je daar weleens bij stilgestaan. Heb je weleens stilgestaan bij de eigenschappen en het karakter van de Heer? Dat ligt ook in jouw hart verborgen! Ik geloof dat door de Heilige Geest ontsluierd wordt. In de hof van Eden gebeurde het. God schiep de mensen. Hoe mooi moet dit moment zijn geweest.

Ik zie het voor me hoe de Schepper neerknielt. Een hand aarde pakt en de potentie ziet. Zijn creativiteit, Zijn hart en Zijn liefde in zijn ogen. Hij knielde neer in het stof en gaf ons leven door ons Zijn adem in te blazen. Als een kus, een intiem moment. Ik beeld me in dat God zo dichtij was dat Adam bij zijn eerste blik in de ogen van God moet hebben gekeken. Hij zag zijn eigen reflectie.

En God? Hij zag zijn evenbeeld. En Hij zag dat het zeer goed was. Wat zie jij in jouw spiegelbeeld? Op welke manier ben jij het evenbeeld van God?


Liefs Nienke
- Corona-moeheid en 'de tweede golf': "Papa, ik wil niet meer"
- Elke dag een geschenk! 'God geeft het zijn beminde in de slaap'
- Herken jij Gods stem als Hij tegen je spreekt?
- "God houdt van jou met je zonden, maar Hij houdt niet van jouw zonden"
- Als je een brief ontvangt, neem je dan óók maar een deel serieus?
Meer over Liefs Nienke »

Volg CIP op Instagram voor meer inspiratie!

Reacties

P
Wij zijn een tempel van de Geest. In ons heilige der heiligen bevindt zich ons ware Zelf (Christus in ons). "Als de bedekking weggenomen wordt dan zien we, als in een spiegel!, (in ons eigen heilige der heiligen), de heerlijkheid van de Heer. En als we dat gaan zien dan zal ons (fysieke) gedaante veranderen van heerlijkheid tot heerlijkheid. Door de Here die Geest is (Christus in ons)". (2 Korintiërs 3:19). We zijn gemaakt om een verheerlijkt lichaam te ontvangen. Niet pas na onze dood, maar vanuit ons lichaam van vlees en bloed, hier en nu.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events