vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2020 door Patrick Simons

Eerste mens ter wereld gevaccineerd tegen corona: "Eindelijk weer naar familie en vrienden"

In Nederland zal het waarschijnlijk nog wel even duren, maar in het Verenigd Koninkrijk is vandaag al begonnen met het vaccineren van mensen tegen het coronavirus. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het vaccin van Pfizer en BioNTech. Vanmorgen vroeg werd de eerste mens ter wereld gevaccineerd.

Het gaat om de 90-jarige Margaret Keenan uit Coventry. Zij heeft de eer de eerste mens te zijn, buiten de testen om, die het vaccin krijgt toegediend. In een eerste reactie zegt ze blij te zijn en zich bevoorrecht te voelen dat zij als eerste het vaccin toegediend krijgt. Ze kreeg de vaccinatie om half zeven vanmorgen in het plaatselijke ziekenhuis. “Nu kan ik eindelijk weer tijd met mijn familie en vrienden doorbrengen”, reageert ze dankbaar.

Er is wereldwijd veel weerstand tegen vaccins voor het coronavirus. Veel mensen stellen dat het niet nodig is of denken dat er meer achter de vaccinaties zit. Arts Alie Hoek-van Kooten vertelde eerder in gesprek met CIP.nl dat we juist dankbaar moeten zijn voor vaccinatie: “Bij vaccinatie wordt gebruik gemaakt van wat God in de schepping heeft gelegd, namelijk het aanmaken van antistoffen. Een verzwakt virus wordt toegediend zodat het lichaam er antistoffen tegen gaat maken. Een cadeau van God!”

Reacties

Eerste twee doden door vaccinatie van Pfizer meldt Ynet.

En zeer onzeker wat op (lange) termijn gevolgen zijn.

Dus aan mijn lijf geen polonaise.

B
Rusland is vorige week al begonnen!
Eerste mens? Hoezo? Er is toch eerst een traject begaan waarin de 'vaccins' werden getest op dieren en daarna op mensen? U weet dat dit tenminste 10 jaar duurt?Overigens is het geen vaccin maar genetische modificatie met een experimentele vloeistof die in de bloedbaan wordt gebracht.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events