europa
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2020 door Redactie

Ex-ruimtevaartbaas Israël: "Buitenaards leven bestaat"

De vraag of er buitenaards leven is, blijft de mensheid fascineren. Volgens de 87-jarige Haim Eshed, de voormalige veiligheidschef van het Israëlische ruimteprogramma, is er geen twijfel Hij stelt dat er buitenaardse wezens bestaan en dat de huidige Amerikaanse president Donald Trump daarvan op de hoogte is.

Massahysterie
Dat vertelt de professor in gesprek met Yedioth Aharonoth, de grootste krant van Israël. Eshed stond bijna dertig jaar aan het hoofd van het Israëlische ruimteprogramma en is een zeer gerenommeerde naam in de wereld van de ruimtevaart. Hij zegt dat zowel Israël als de Verenigde Staten al langer op de hoogte zijn van het bestaan van buitenaardse wezens en er zelfs mee samenwerken.

Volgens de professor wilden de buitenaardse wezens wachten met het bekendmaken van hun bestaan: “Ze vertelden ons: wacht, laat de mensen eerst kalmeren. Ze willen geen massahysterie beginnen. Ze willen wachten tot de mensheid evolueert en een stadium bereikt waarin we in het algemeen zullen begrijpen wat ruimte en ruimteschepen zijn.”

Niet iedereen is onder de indruk van de woorden van de vroegere ruimtevaartbaas van Israël. “Eshed maakt misschien niet meer zo goed onderscheid tussen realiteit en fictie”, reageert Jewish Press, een grote Amerikaanse krant voor de Joodse gemeenschap.

Gespeculeer
Prof. dr. Willem Ouweneel stelde eerder tegenover EO Visie dat er volgens hem geen principieel bezwaar zou zijn tegen het idee van buitenaards leven: “Maar ik vind ook niets wat pleit vóór dit idee. De Bijbel geeft er geen grond voor en alle bestaande onderzoeken ook niet. De belangrijkste reden om in buitenaards leven te geloven, komt van evolutionisten: als het leven op aarde ‘toevallig’ is ontstaan, waarom zou het dan ook niet elders onder vergelijkbare omstandigheden ‘toevallig’ kunnen zijn ontstaan? Aan dat soort gespeculeer doe ik niet mee.”

Offer van Jezus
Wouter van der Toorn vraagt zich in een artikel op Creatov af of het al dan niet bestaan van buitenaards leven invloed zou hebben op de betekenis van het offer van Jezus. “Hij was God, werd mens en legde zijn leven af toen hij werd gekruisigd zodat voor de zonde van de mensheid zou worden betaald. Je kan natuurlijk, zoals creationist Ken Ham, zeggen dat de rest van wat er in het universum bestaat dan maar mag branden in de hel. En dat zoeken naar buitenaards leven ingegeven is door de menselijke rebellie tegen God. Eerlijk gezegd vind ik zo’n reactie een beetje jammer.”

Reacties

M
Buitenaards leven of demonische entiteiten? Een Bijbel gelovige kan m.i. niet tot een andere conclusie komen dan dat het hier om het laatste gaat. Maar veel ongelovigen trappen in het bedrog en de misleiding van buitenaards leven.
Haim Eshed "stelt dat er buitenaardse wezens bestaan en dat de huidige Amerikaanse president Donald Trump daarvan op de hoogte is". Moet dat laatste een 'argument' zijn?
Terwijl wij leren dat de Here Jezus ten rechter zeide van God zittende is, ziet Stephanus vol van de heilige Geest met eigen ogen en zag de heerlijkheid Gods, en Jezus dit keer in staande positie ter rechterhand Gods met een geopende blik in de hemelen. (Handelingen 7:55,56) De Here Jezus is van het kleinste detail onder de zeespiegel op de hoogte, zo Hij een visje gebied met een zilverstuk in de maag in het net te zwemmen teneinde een belastingschuldige instaat stelde zijn schuld te voldoen. Dat is toch veel meer dan een mens op

Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen