geneve
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 december 2020 door Redactie

Zwitserse kerken voorlopig tóch open ondanks coronamaatregelen

Zwitserse kerken mogen een maand na sluiting voorlopig tóch hun deuren open houden voor gemeenteleden. Op 1 november werden wegens coronamaatregelen alle samenkomsten in Zwitserland verboden. Kerken vechten het verbod gezamenlijk aan. Tot de definitieve uitspraak van het hooggerechtshof mogen kerken open blijven, meldt de Christian Post. Steve Alder uit Genève diende de zaak in. "Zwitserland is een schoolvoorbeeld van democratie en mensenrechten. Dat maakt het zorgwekkender", aldus Alder.

De christelijke organisatie Alliance Defending Freedom International (ADFI) staat de gemeenten in Zwitserland bij. "De opschorting geeft aan dat het verbod niet evenredig is en betekent dat religieuze diensten en bijeenkomsten nu zijn toegestaan ​​totdat er een definitieve uitspraak is gedaan", meldt de organisatie.

Steve Alder, de in Genève gevestigde advocaat die de zaak indiende, licht de zaak toe: “Zwitserland heeft een goede staat van dienst in het beschermen van de godsdienstvrijheid van zijn burgers. Het is een schoolvoorbeeld van democratie en mensenrechten. Dat maakt het des te zorgwekkender om een ​​totaal verbod op alle religieuze bijeenkomsten en evenementen in zo'n drastische vorm te zien. Het is een van de breedste verboden in zijn soort in Zwitserland en het grootste deel van Europa, waar soortgelijke verboden met succes zijn aangevochten." Alder heeft er vertrouwen in dat de kerken open zullen blijven, ook ná de uitspraak van het Zwitserse hooggerechtshof in Genève.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events