kerstdiner
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2020 door Jeffrey Schipper

‘Geen versoepelingen richting kerst door hoge besmettingscijfers’

Ook tijdens kerst zal Nederland zich aan strenge coronamaatregelen moeten houden. Het aantal besmettingen is domweg te hoog om komende dinsdag grote versoepelingen aan te kondigen, zo valt volgens het AD te beluisteren in regeringskringen.

Zondag werd hier tijdens het informele overleg op het Catshuis over doorgepraat, maar tot conclusies leidde dit overleg niet. Doordat de aantallen besmettingen en ziekenhuisopnames dit weekend geen daling lieten zien is er geen aanleiding om opeens optimistisch te zijn, aldus een betrokkene. Aanstaande dinsdag, de dag dat 'coronaminister' Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en premier Mark Rutte een persconferentie geven, wordt meer duidelijk.

Directeur Jaap van Dissel van het RIVM uitte zich eerder al somber over versoepelingen van de coronamaatregelen in december. Volgens Van Dissel kan de kerst werken als een katalysator als mensen te veel bij elkaar komen. "Een week later staat alweer oud en nieuw op het programma. Als we dat ook samen gaan vieren kan het virus zich alleen nog maar meer verspreiden." Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde eerder ook al om de coronamaatregelen niet te versoepelen in december.

Op zoek naar een coronaproof kerstidee? Misschien is een kerstwandeling een goed idee. Protestantse gemeenten in Nieuw-Vennep en Waalre delen graag hun kant-en-klare opzet voor een kerstwandeling. Lees hier meer op de site van de PKN.


Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen