ster van bethlehem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 december 2020 door Redactie

Bijzonder! Unieke kerstster te zien in de hemelkoepel

Deze kerst zal er een heuze 'kerstster' te zien zijn. Door een zeldzame kruising van de banen planeten Jupiter en Saturnus ontstaat er op 21 december een bijzonder licht aan de hemel. Doordat de planeten en hun manen voor elkaar komen te staan zien we vanaf aarde een 'dubbele planeet'. Iets wat we al bijna 800 jaar niet hebben kunnen zien. NASA legt op de Christian Post uit hoe de zogenaamde 'Ster van Bethlehem' ontstaat.

Ongeveer een keer per 20 jaar zijn de planeten dichtbij elkaar te zien, maar dat de planeten op één lijn stonden is bijna 800 jaar geleden. Op 4 maart 1226 werd dit voor het laatst gezien. De afstand met het blote oog zal de dikte van een muntje zijn wanneer je deze een armlengte van je afhoudt.

De opeenlijning van de planeten is mogelijk dezelfde bijzondere opeenlijning geweest als gezien werd door de wijzen uit het oosten ruim tweeduizend jaar geleden. In de Bijbel lezen we het volgende over de bijzondere 'ster'.

"Toen nu Jezus geboren was in Bethlehem, in Judea, in de dagen van koning Herodes, zie, wijzen uit het oosten kwamen in Jeruzalem aan, en zeiden: Waar is de Koning van de Joden die geboren is? Want wij hebben Zijn ster in het oosten gezien en zijn gekomen om Hem te aanbidden." (Mattheüs 2:1-2, HSV)

De bijzondere ster is te zien in de langste nacht van het jaar: op 21 december.

Bekijk in de onderstaande video de uitgebreide uitleg van het ontstaan van de 'kerstster'.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen