Daniël van Deutekom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2020 door Jeffrey Schipper

"Mensen zijn ten onrechte weggezet als complotgekkies" - CIP Podcast

"Mensen wegzetten als complotgekkies is buitengewoon schadelijk. Daar moeten we echt mee ophouden. Als je kritisch bent, ben je niet per definitie een complotaanhanger", maakt evangelist Daniël van Deutekom duidelijk in de CIP Podcast.

"De mainstream media hebben er niet goed aan gedaan door alle critici op het coronabeleid weg te zetten als complotgekkies. Ten onrechte. We zien nu dat virologen erkennen dat de PCR-test niet foutloos is. Een standpunt die zogenoemde complottheoristen al veel eerder riepen. Inmiddels is dit gesprek zo ver gepolariseerd en gepolitiseerd dat het heel moeilijk is om een dialoog te voeren over objectieve feiten. Dat vind ik zeer schadelijk!"

Een bijbehorend probleem volgens Daniël is dat voor- en tegenstanders van coronamaatregelen niet getraind zijn in kritisch nadenken. "In onze (pop)cultuur wordt er op ons kritisch denkvermogen geen beroep gedaan. Als er alternatieve feiten voorbij komen worden ze óf voorbaat afgeschreven óf klakkeloos geaccepteerd. In plaats van kritisch de feiten bekijken kiezen mensen ervoor om veilig een kamp te kiezen."

Beluister het fragment vanaf minuut 19:10

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Zijn evangelisch-charismatische christenen vatbaar voor complotdenken? Martin Koornstra antwoordt
- Coronaregels om ongevaccineerden onder druk te zetten: goed idee? - CIP Podcast
- Gesprek over The Great Reset komt op gang: goed nieuws? - CIP Podcast
- Waren de reclamespotjes over abortus echt zo schokkend? - CIP Podcast
- Volgens Laurens van der Tang is The Great Reset niet onschuldig: "Laten we waakzaam zijn"
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Daniel snapt waar ie het over heeft en ziet in dat je mensen niet moet wegzetten als zouden ze een stel onderontwikkelde dommeriken zijn die niet zelfstandig kunnen beoordelen wat ze lezen of horen.
S
@Kees: die onwetendheid hebben we allemaal bij een nieuw ontwikkelde techniek, dus het is flauw om alleen bij tegenstanders daarop te wijzen.
K
@Stefan en Koos, wie de schoen past, trekt hem aan.Met onwetendheid bedoel ik bv het idee dat RNA je DNA verandert. Het RNA in een vaccin is het zelfde RNA als in het virus. Anders werkt het vaccin niet. Natuurlijk valt er nog veel meer te zeggen van vaccins, maar bovenstaande is gewoon niet waar.
Toon meer reacties (5)