Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 december 2020 door Redactie

GerGem-predikant M. Mondria (78) overleden

Ds. M. Mondria, emerituspredikant binnen de Gereformeerde Gemeenten, is donderdagmiddag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt GerGeminfo.nl.

Ds. Mondria werd op 6 oktober 1942 in Apeldoorn geboren in een christelijk gereformeerd gezin. Al jong liep hij met de roeping om predikant te worden. Toen hij 22 jaar oud was, werd hij toegelaten tot de studie voor predikant aan de Theologische School van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Apeldoorn. In 1966 werd ds. Mondria lid van de Gereformeerde Gemeenten, waar hij in 1969 werd toegelaten tot de studie aan de Theologische School.

Uit de vele beroepen die kandidaat Mondria ontving mocht dat van Waardenburg worden aangenomen. Ds. Mondria is altijd als predikant verbonden gebleven aan de gemeente Waardenburg. Op 1 april 2016, na 42,5 jaar, ging hij met emeritaat en heeft daarna nog ongeveer een jaar gepreekt.

Over zijn prediking zei Mondria eerder in gesprek met het Reformatorisch Dagblad: "Ik heb geprobeerd Schriftuurlijk-bevindelijk het werk van de Drie-enige God te verkondigen, zoals dat in de drie stukken ellende, verlossing en dankbaarheid gestalte krijgt. (...) Het is een grote verwaardiging als een nietig mensenkind het Woord van de hoge God mag preken aan Adamskinderen. En dat moeten niet alleen nederige woorden zijn, maar vooral de beleving van het hart."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen