kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door PKN

Kanselruil voortaan mogelijk tussen PKN, GKv en NGK

Op 31 oktober heeft de synode van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) en de Landelijke Vergadering van de Nederlands Gereformeerde Kerken (NGK) besloten dat een kerkenraad voortaan een predikant uit de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) kan uitnodigen om voor te gaan in de eredienst. Ook andersom zijn predikanten uit deze twee kerkgenootschappen gerechtigd op verzoek voor te gaan in een gemeente die behoort tot de PKN.

Ds. Marco Batenburg, preses generale synode van de PKN, was aanwezig bij deze vergadering. Namens het moderamen liet hij weten verheugd te zijn over de zoektocht naar kerkelijke eenheid: “Alleen sámen kunnen we de liefde van God leren kennen - een liefde die alle kennis te boven gaat. We staan in een lange traditie van onze ouders, grootouders, mensen uit de tijd van de Reformatie, de Middeleeuwen, de eerste eeuwen en Israël. De gemeenschap der heiligen strekt zich uit naar het verleden. Maar evengoed naar het heden.”

De contacten tussen de kerkgenootschappen vinden plaats in het zogenaamde Vijfkerkenoverleg. Dit is een regelmatige ontmoeting tussen de PKN, voortgezette GKv, Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK), NGK en GKv. Het is een jaar of vijf geleden ontstaan op initiatief van de PKN met het oog op verdiepende kennismaking met elkaar.

Reacties

k
een stap in de goede richting....

Blij! Een van de meer dan 40.000 gruwelijke breuken van Christus' Kerk geheeld. Gereformeerden, evangelischen en charismatischen, wie volgt?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen