sytse de jong
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door Patrick Simons

Sytse de Jong zegt lidmaatschap FvD op: "Baudet lijkt een doel op zichzelf te zijn geworden"

Sytse de Jong is niet langer lid van Forum voor Democratie (FvD). Tegenover het Reformatorisch Dagblad laat hij desgevraagd weten zijn lidmaatschap op te hebben gezegd. Hij vertelt zich de afgelopen jaren steeds meer te zijn gaan ergeren aan de wijze waarop Thierry Baudet politiek bedreef.

De Jong baarde vorig jaar opzien door de SGP de rug toe te keren en over te stappen naar FvD. Hij was daarvoor 30 jaar lang verbonden aan de SGP waarvan 12 jaar als wethouder in Staphorst. Hij ruilde dat echter in om kandidaat-gedeputeerde namens FvD in Overijssel te worden. Hij kwam echter niet in de Provinciale Staten terecht. Wel kreeg hij een functie als adviseur voor de Senaatsfractie en de Statenfractie in Overijssel.

In navolging van vele andere heeft ook De Jong nu besloten zijn lidmaatschap op te zeggen: “Thierry Baudet lijkt een doel op zichzelf te zijn geworden”, vertelt hij tegen het Reformatorisch Dagblad. Hoewel hij zegt nog steeds voor 95 procent achter het gedachtegoed van de partij te staan, kreeg hij steeds meer moeite met de wijze waarop Baudet politiek bedrijft én hoe partijgenoten daarop reageren. Hij maakte deze zorgen ook kenbaar tegenover Baudet zelf. Op de vraag of hij Baudet als een antisemiet ziet, antwoordt De Jong ontkennend: “Ik heb er echt moeite mee dat allerlei citaten bij elkaar worden geharkt om Baudet maar een antisemiet te kunnen noemen.”

Lees het uitgebreide interview in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: Wethouder SGP stapt over naar Forum voor Democratie: "Goddelijke besturing".

Reacties

Nu jij nog Martin! Beter laat dan nooit.
M
Jammer dat hij niet is blijven staan. Maar is meegegaan met de citatenbijelkaarharkers. In deze tijd is Stabilitas zoals Benedictus het ooit noemde, van wezenlijk belang. Je geeft je steun als het goed gaat, maar als het tegenzit ga je als een blok naast en achter elkaar staan. Ik heb geen respect voor deze houding.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events