shutterstock
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door Redactie

Kerstbomen in christelijk dorp verbrand na waarschuwing van gelovige

In het Zeeuwse Meliskerke zijn twee kerstbomen vernield en verbrand. De eigenaar van de kerstbomen vermoedt dat de daders banden hebben met de plaatselijke gereformeerde gemeente. Hij vertelt namelijk tegenover de PZC dat hij eerder een waarschuwingsbrief kreeg.

Carlo Rotte verkoopt kerstbomen. Om de sfeer in zijn dorp Meliskerke wat te verhogen, zet hij ieder jaar bij een rotonde in zijn dorp vier kerstbomen neer. Dat wordt hem echter niet door iedereen in het christelijke dorp in dank afgenomen, zo bleek. De man vertelt tegenover de regionale krant dat hij afgelopen donderdag plotseling een kerstkaart in de bus vond. Daarop stond dat het ‘spijtig is dat Rotte in een orthodoxe gereformeerde gemeente kerstbomen verkoopt’ en dat ‘deze geloofsgemeenschap uit principiële overweging hier niets mee heeft’. Op de kaart stond het advies om hier rekening mee te houden en anders te verhuizen naar een plaats waar geen SGP’ers wonen.

Enkel dagen later, in de nacht van zaterdag op zondag, werden twee van de vier kerstbomen uit de grond gehaald en in de brand gestoken. Rotte snapt er niets van, aangezien hij al vijftien jaar lang kerstbomen verkoopt zonder problemen. Hij heeft ook direct nieuwe bomen neergezet. Een woordvoerder van de Gereformeerde Gemeente in Meliskerke keurt de daad af en zegt geen bewijs te hebben dat de dader iemand uit de gemeente is: “Brandstichten keuren we op geen enkele manier goed.”

Lees het hele verhaal in de PZC.

Reacties

P
Dit is een daad van overtuigen maar mogen alleen maar getuigen. Dit is op de stoel van God zitten waarmee je jezelf ontheiligt.
A
Onchristelijke daad. Triest
Een duidelijk symptoom van Coronavitus in combinatie met haarkloveritus. Nog even en dan hebben de Noorse Dennen en Blauwsparren hun beschermde status en wordt het donker in de huizen. Ik dacht dat de middeleeuwen voorbij waren, maar blijkbaar vervelen ze zich daar te pletter. Straks zijn de Herdersstallen en het kindje Jezus ook niet meer veilig. In Brabant hebben ze al stalwachters!!!!!!!!!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events