trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2020 door Redactie

Trump wil preventief gratie verlenen aan kinderen

In de Verenigde Staten is een onderzoek ingesteld naar een mogelijk misdrijf waarbij er geld betaald is in ruil voor een presidentieel gratiebesluit. Het ministerie van Justitie maakt bekend dit bekend. De onder christenen populaire president Donald Trump onderzoekt ondertussen of het mogelijk is om preventief gratie te verlenen aan zijn kinderen.

Aanklagers zeggen bewijs te hebben voor een omkoopsysteem waarbij mensen die grote politieke donatie doen een presidentieel gratiebesluit krijgen. Ook een besluit tot uitstel van een vonnis behoort tot de mogelijkheden. Dat is te lezen in een beval dat het ministerie van Justitie deze week naar buiten bracht. Een groot gedeelte van het bevel is zwart gemaakt.

Ondertussen kwam ook naar buiten dat de Amerikaanse president Trump met zijn adviseurs gesproken heeft over het preventief verlenen van gratie aan drie van zijn kinderen en aan zijn advocaat. Dat meldt The New York Times. Trump zou bang zijn dat hij en zijn familie worden vervolgd als hij is afgetreden als president.

In de Verenigde Staten heeft de president de mogelijkheid om gratie verlenen aan wie ze willen. Trump maakte daar vorige week nog gebruik van door gratie te verlenen aan zijn voormalige politieke adviseur Michael Flynn. Hij zat in de gevangenis omdat hij loog tegen de FBI in het onderzoek naar Russische beïnvloeding van de verkiezingen in 2016.

Reacties

J
Vreemde wetgeving in de VS. Zo kan het dus gebeuren dat een president de rol van een (Hoge)priester kan vervullen en absolutie kan verlenen. Misschien moest dat hele, corruptie gevoelige, systeem maar eens op de helling.
K
Ik stel voor dat Trump en familie in een spoedzitting hun zonden opbiechten, waarna ze met spoed veroordeeld worden, zodat Trump nog even snel gratie kan verlenen.
En voor hij aftreedt, verleent hij zichzelf gratie, let op mijn woorden. Het zal nodig zijn, want er staan hem tientallen rechtszaken te wachten...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen