abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2020 door Redactie

Poolse vrouwen komen naar Nederland om abortus te plegen; ruimste wetgeving Europa

Abortus wordt in Polen steeds meer aan banden gelegd. Een recente uitspraak van de rechter heeft er zelfs voor gezorgd dat het nagenoeg onmogelijk is om abortus te plegen. Er wordt in verschillende grote steden al wekenlang gedemonstreerd. Ondertussen komen Poolse vrouwen naar Nederland om abortus te plegen.

Het Abortion Network Amsterdam (ANA) laat tegenover de NOS weten dat ze de afgelopen weken een verdrievoudiging van het aantal abortusaanvragen hebben gezien van Poolse vrouwen. In totaal hebben 187 Poolse vrouwen dit jaar in Nederland een abortus laten plegen. Maar liefst 45 daarvan hebben dat gedaan na 22 oktober, toen de bewuste uitspraak van de rechter was.

Hoewel er ook Poolse vrouwen naar Duitsland gaan om abortus te plegen, is Nederland een belangrijk land om naar uit te wijken. Dat komt doordat de mogelijkheden voor abortus hier veel ruimer zijn. Waar de grens in Duitsland ligt op twaalf weken na de bevruchting, mogen vrouwen in Nederland tot 24 weken hun kindje laten weghalen. Geen enkel Europees land kent zo’n ruime wetgeving met betrekking tot abortus.


Abortus
- 42,6 miljoen abortusbehandelingen uitgevoerd in 2020: 'Grootste doodsoorzaak ter wereld'
- Ruben Bikker: "Onze droom is dat alle abortusklinieken worden gesloten"
- Agressie richting deelnemers Mars voor het Leven: "Christenhonden"
- D66-Kamerlid Pia Dijkstra wil niets liever dan voorkomen dat vrouwen abortus plegen
- Plan D66 om bedenktermijn abortus na verkiezingen af te schaffen
Meer over Abortus »

Reacties

G
Toch eigenlijk best erg dat deze vrouwen in hun nood niet in eigen land geholpen mogen worden. Geen vrouw zal naar een abortus verlangen - verre van dat. Van vrouwen die dit betrof begreep ik dat ze daar hun leven lang mee tobden.

We zouden moeten erkennen dat dit in een aantal gevallen echt de minst beroerde oplossing is. Denk aan ongewenste kinderen: mijn vader werkte in eindbehandelingshuizen van justitie. Jongens die helemaal niet wilden leven omdat ze thuis echt ongewenst waren.

Bekijk deze problematiek s.v.p. genuanceerd.....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events