transgender voorganger Alex Clare-Young
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2020 door Redactie

Geschil conservatieve christen en transgender voorganger na LHBT-campagne

De Anglicaanse kerk startte in november de LHBTI-campagne 'Living in Love and Faith'. Evangelical Ben John reageert in een video op de campagne van de Anglicaanse kerk. "Als transgenderisme in werkelijkheid een valse ideologie is, wat het ook is, dan zien we hier eigenlijk een lesbisch stel", aldus John. De conservatieve christen werd volgens Christian Today aangeklaagd wegens een 'haatmisdaad' door Anglicaanse transgender voorganger Alex Clare-Young.

In de video en de campagne staan verhalen van de LHBT-gemeenschap centraal. Zij vertellen hoe zij hun plek in de kerk hebben gevonden.

Transgender voorganger Alex Clare-Young is een van de gezichten van de campagne. Alex werd geboren als vrouw, maar is nu een man. Hij en zijn vrouw Jo zijn beide voorgangers in de United Reformed Church. "Ik verwacht dat mensen mij respecteren, maar ik verwacht niet dat mensen weten wat ze met mij aan moeten. Sommige mensen hebben misschien nog nooit een transgender ontmoet", aldus Clare-Young.

Bekijk in de onderstaande video de campagne Living in Love and Faith van de Anglicaanse Kerk.

De reactie van John shockeert Clare-Young. Hij deed aangifte bij de politie. "Ik probeer niet mensen uit te sluiten die zich identificeren als conservatieve evangelicalen met een traditionele kijk op de Schrift. Ik wil niet dat iemand wordt uitgesloten, maar ik wil ook niet dat iemand mij uitsluit", aldus Clare-Young. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de video naar aanleiding van de aanklacht wordt behandeld als haatmisdaad.

Bekijk in de video de reactie van Ben John van Christian Concern.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

G
je moet het maar bedenken: 'haatmisdaad' en zo zal het hand over hand toenemen, simpelweg de bijbelse normen benoemen zal steeds meer tot vervolging leiden.

moet daarbij denken aan Jes. 5: 20 "Wee hun die het kwade goed noemen

en het goede kwaad;
J
Kees, wat een onzin. Als je je identiteit in jezus stelt zal je net zo worden als hem. En je kruis dragen is ook mogelijk voor homo's of lesbies. En wat een weinig geloof draag jij uit, is nieet alles mogelijk met de kracht die Christus ons geeft? Zo ook het hetero blijven of erkennen dat je als man geboren bent en zo blijft of als vrouw en zo blijft.
hoezo geen plaats in de kerk, Kees van der Vliet? iedereen is welkom in de kerk. maar verwacht geen zondaars in het koninkrijk van God. Alleen hen die gereinigd zijn door het kostbare bloed van Jezus en die nu volgens Gods richtlijnen willen leven kunnen in de nabijheid van God komen. Een functie als voorganger verandert daar niets aan.

Trouwens: even een feit: transgenders worden zo vol gespoten met hormonen dat ze onvruchtbaar worden.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events