moslimterrorisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2020 door Redactie

Oegandese voorganger en zoon op gruwelijke wijze gedood door radicale moslims

Moslimfamilies in Oeganda keren zich tegen christelijke familieleden. Zo werden voorganger Emanuel Hamuzah en zijn zoon (6) vermoord door radicale familieleden. Hamuzah zag hoe zijn zoon om het leven kwam, meldt CBN News. Nog geen week eerder werden voorganger Wilson Niwamanya, zijn zoon (12) en een pastoraal werker aangevallen door moslimterroristen. De vader en zijn zoon werden vermoord met een Somalisch zwaard voor de ogen van de kerkelijk werker.

Voorganger Emanuel Hamuzah zag hoe zijn zoon vermoord werd door zijn radicale moslimfamilie. Hij weigerde zijn geloof te verloochenen. De vader uit Oeganda vertelt over de gruwelijke gebeurtenis: "Ik probeerde mezelf te verdedigen, terwijl de aanvallers op de nek van mijn kind stonden en hem verstikten", aldus Hamuzah.

Hamuzah werd aangevallen door zijn broers, zussen en oom buiten zijn huis in Kibuku. De familieleden schreeuwden naar hem: "Je moet je christelijke geloof verloochenen. Het is een schande voor onze familie!" Hamuzah vertelt dat hij weigerde zijn geloof te verloochenen. "Ze vielen me aan door me te schoppen en te slaan." De zoon van de voorganger (6) kwam om het leven voor medische hulp ter plaatse was.

Uit angst voor meer aanvallen ondernam de politie geen actie. Dit is niet het enige incident in Oeganda eind november. Voorganger Wilson Niwamanya was met zijn zoon (12) onderweg naar huis toen hij werd aangevallen door een groep moslimextremisten uit Kongo.

Bij de aanval was een pastoraal ondersteunend werker aanwezig. Hij vertelt over de aanval. "Toen de vier aanvallers tevoorschijn kwamen, grepen ze onmiddellijk pastor Niwamanya vast en zeiden: 'Deze man moet sterven omdat hij onze religie niet respecteert.' De aanvallers sloegen hen met stompe voorwerpen en gebruikten daarna een zwaard waarmee ze de jongen in de maag staken. Hij stierf terwijl de pastoor en ik probeerden de aanvallers tegen te houden."

De voorganger en zijn zoon kwamen bij de aanval om het leven. Niwamanya werd vermoord wegens het verkondigen van het evangelie, het verkopen van Bijbels en uitdelen van boeken over misvattingen vanuit de islam over het christendom.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

T


De inspiratie bron achter deze gruweldaden is Islam. Het is de geest van de Jihad die oproept om te vermoorden. Deze moorden vormen zonder meer een aanklacht tegen de Islam. Een politieke partij welke de regels van de Jihad zou verkondigen, zou zeker verboden worden. Dat gebeurt niet bij de Islam. Het politieke systeem wordt gedekt door de vrijheid van geloof. Omdat de Islam de leer van de Jihad niet afwijst is zij medeverantwoordelijk voor die criminele praktijken.Wie zegt daar wat van?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events