iran
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2020 door Redactie

Iran verandert verhaal over vermoorde wetenschapper en geeft Israël de schuld

Afgelopen vrijdag is de Iraanse wetenschapper Fakhirzadeh geliquideerd. Waar in eerste instantie werd gemeld dat hij is doodgeschoten, stelt Iran nu dat hij is gedood door wapens die op grote afstand te bedienen zijn. Dat maakte de Iraanse nationale veiligheidsraad maandag bekend. Iran geeft Israël de schuld van de aanslag.

Gisteren vond de begrafenis plaats van de wetenschapper. Tijdens deze begrafenis sprak onder andere de secretaris van de nationale veiligheidsraad. Hij vertelde dat niemand aanwezig was bij de aanslag en dat deze werd uitgevoerd met moderne middelen. Volgens Iran staat het buiten kijf dat Israël achter de aanslag zit. Opvallend is dat de verklaring die tijdens de begrafenis gegeven werd, in tegenspraak is met een eerdere verklaring. Toen werd er namelijk verteld dat het ging om een vrachtwagen met explosieven en gewapende mannen die de wetenschapper doodschoten. Dat wordt nu dus ontkend. Overigens vertelde een getuige eerder al over gewapende mannen en een schietpartij. 

Volgens verschillende bronnen zou het Iran goed uitkomen dat Israël de schuld krijgt van de aanslag. Wellicht dat het verhaal rondom de aanslag daarom veranderd is. Israël en Iran zijn aartsvijanden van elkaar. Premier Netanyahu bracht Fakhirzadeh al eerder in verband met het Iraanse atoomprogramma. Volgens Iran heeft Israël hem en ook andere nucleaire wetenschappers vermoord om daarmee de ontwikkeling van een Iraans kernwapen te voorkomen.

Bekijk de toelichting van Farshid Seyed Mehdi in het Family7-programma Uitgelicht!:

Reacties

@Theo: niet te snel panikeren. Rouhani moet de achterban sussen. Nog enkele jaren en de huidige dictatuur van de huidige geestelijke leiders is geschiedenis. Het Iraanse volk keert zich langzaam af van de reeds jarenlange koers van de leiders. Vergeet ook de impact niet van de huidige boycot...
T
De Iraanse president Hassan Rouhani zei dat Israël een kankergezwel in het Midden-Oosten was en van de aarde moet worden geveegd met de nucleaire wapens van Iran.Rouhani riep alle islamitische naties op om een ??gezamenlijke strijdmacht tegen Israël en de Verenigde Staten te creëren.

"We zullen winnen tegen het zionisme en de Verenigde Staten als we verenigd worden", zei de Iraanse president.Het lijkt een dreiging gelijk end op die voorafgaande aan de 2e wereldoorlog.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events