Ds. A Simons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 december 2020 door Jeffrey Schipper

'Als ik bid, voel ik mezelf schijnheilig'

"Bidden vind ik belangrijk omdat het hoort bij het christen zijn, je praat met God. Toch voelt het niet goed. Ik belijd altijd mijn zonde bij God. Maar wanneer ik dit doe, voel ik mezelf schijnheilig. Schijnheilig omdat ik weet dat de volgende dag die dingen weer gaan gebeuren. Hoe kan ik mijn zonden op de juiste manier belijden zonder mezelf schijnheilig te voelen tegenover God?", aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Als je dan ‘onderuit’ gaat, je faalt, je belooft en je gaat weer de fout in, dan is het begrijpelijk dat je jezelf een huichelaar voelt", antwoordt ds. A. Simons. "Je gebruikt het woord schijnheilig. Het woord betekent dat je jezelf mooier voordoet dan dat je in werkelijkheid bent. Als je op deze manier vlucht tot de troon van Gods genade dan ben je verkeerd bezig. God wil niet dat jezelf mooier voordoet dan dat je bent, dat doet de Farizeeër (Lukas 18:11). God maakt zijn kinderen oprecht (Psalm 1).

Error: could not load events

Hoe was het ook al weer; vergeef onze schulden, gelijk wij vergeven onze schuldenaren. Zo leerde de Heere Jezus ons elke dag bidden toch (Math. 6:12)? Dan ben je niet schijnheilig maar eerlijk voor God (Ps. 32:5). Jij moet leren leven van genade. Niets meer van jezelf verwachten, maar al je heil in Christus zoeken. Zo leert God het ons in Zijn Woord. Zo moet jij leren, door de Heilige Geest, dat het met jou nooit meer wat wordt als het van jou afhangt.

Ik wens je toe die enige Schuilplaats waar je schuilen mag en bescherming vinden mag, onder Zijn vleugelen", aldus de hervormde predikant uit Montfoort.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen