indonesie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 november 2020 door Redactie

Vier leden Leger des Heils op gruwelijke wijze vermoord in Indonesië

Vier leden van het Leger des Heils zijn op het Indonesische eiland Sulawesi vermoord. Ze werden teruggevonden bij hun uitgebrande huizen. De autoriteiten vermoeden dat moslimextremisten achter de aanslag zitten.

Afgelopen vrijdag werden de lichamen van de vier gebonden in het dorp Lemban Tongoa. Hun huizen waren volledig afgebrand en de lichamen werden in de en rondom de huizen gevonden. Twee van de vier lichamen van de omgebrachte christenen waren volledig verbrand en daardoor niet meer herkenbaar. Ook was één van de lichamen onthoofd.

Het Leger des Heils bevestigt dat het inderdaad om leden van hen gaat. Een politiewoordvoerder stelde dat de uitvoering van de aanval alle kenmerken had van een terreurdaad van de Oost-Indonesische Moedjahedien (MIT). Deze islamitische groepering heeft trouw gezworen aan Islamitische Staat (IS) en lijkt dus bewust christenen te hebben gekozen als doelwit van hun terreur.

Christenen zijn in Indonesië de laatste jaren vaker het doelwit van radicale moslims. Hoewel er officieel godsdienstvrijheid is in het land, is dat in de praktijk lang niet altijd het geval. Het land staat op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors op plaats 49.

Reacties

Het komt zo veel voor, dat we er vrijwel niet meer op reageren. Maar o wee, wanneer er stond "leden van Leger des Heils brengen 4 moslims op afschuwelijke wijze om het leven". De wereld zou ontploffen. Maar gelukkig staat dát er natuurlijk niet!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen