Gerald Troost
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

02 december 2020 door Gerald Troost

Als christenen elkaar uitsluiten en bestrijden is dat zonde

Nu de optredens zijn weggevallen, ben ik gestart met kleinschalige events waarbij muziek en Bijbels onderwijs worden gecombineerd. Niet lang geleden nodigde ik een spreker uit en ik kreeg als reactie dat hij niet op mijn uitnodiging inging, omdat er mogelijk theologische verschillen zijn. Oké… zijn goed recht was mijn eerste reactie. Maar toen ik er wat dieper over na ging denken vond ik zijn reactie een gemiste kans. Is dit werkelijk de tijd om elkaar uit te sluiten op basis van bijzaken? Is dit de tijd om elkaar zonder gesprek vaarwel te zeggen?

Ik weet uit verschillende betrouwbare bronnen dat satanistische mensen actief vervloekingen uitspreken over christelijke huwelijken, leiders en groepen. Ze hopen op verdeeldheid en zwakte. En terwijl wij als christenen een front zouden moeten vormen, besteden we veel aandacht en tijd in het bestrijden en uitsluiten van elkaar. Het is zonde in de diepste zin van het woord. We missen samen ons doel!

Ik ben er meer en meer van overtuigd dat de scheidslijn tussen het ‘ware geloof’ niet loopt tussen de reformatorische, evangelische of charismatische wereld. Iedere groep kent zijn blinde vlekken waar we elkaar in liefde en nederigheid op mogen wijzen. Iedere groep kent zijn sterke punten waar iedereen van kan leren! Het elkaar mijden voegt werkelijk niets toe aan de groei en rijpheid van de gemeente.

Paulus zegt tegen de gelovigen van Efeze het volgende: Ik bid dat Christus meer en meer in u mag wonen, naarmate u Hem meer gaat vertrouwen. Dat u geworteld zult zijn in Gods liefde en daarop uw leven zult bouwen. Dan zult u, samen met alle gelovigen, zien hoe breed, lang, hoog en diep de liefde van Christus is. U zult ervaren en begrijpen dat die liefde van Christus ons menselijk verstand te boven gaat. Uw hele wezen zal dan vol van God zijn.

Samen met alle gelovigen krijgen we pas echt zicht op de grootsheid van de liefde van God. Laten we elkaar opzoeken en in gesprek gaan. De volgende eeuwenoude uitspraak lijkt mijn punt goed te onderstrepen: Eenheid in hoofdzaken, verscheidenheid in bijzaken en liefde in alles!"

Gerald Troost is zanger, componist en schrijver. Klik hier om zijn website te bezoeken.

Reacties

K
De buitenwereld spreekt orthodox-christelijken aan op hun omgang met homoseksuelen. Voor sommigen is dit het werk van satan. Misschien wel, maar dan wel waar men zwak is, namelijk in naastenliefde en compassie. Regels zijn belangrijker dan mensen. En men maakt het nog erger door gelovigen die liefde en compassie wel belangrijker vinden, weg te zetten als valse gelovigen.

Zie daar hoe satan verdeeldheid zaait, door dat gelovigen vergeten dat ze homoseksuelen eerst en vooral moeten lief hebben in plaats van anderen te veroordelen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events