helvert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2020 door Redactie

Christelijke partijen vragen aandacht voor christenvervolging: Stop met wegkijken!

De christelijke partijen komen vandaag met de initiatiefnota ‘schapen tussen de wolven’. Daarin vragen CDA, ChristenUnie en SGP aandacht voor de toenemende vervolging van christenen wereldwijd. De nota gaat echter verder. Er staan ook aanbevelingen in.

Martijn van Helvert, Tweede Kamerlid namens het CDA vraagt al jarenlang aandacht voor vervolgde christenen. Hij is de initiatiefnemer van de nota en krijgt daarbij steun van SGP en CU: “Uit meerdere onderzoeken blijkt dat, wereldwijd, christenen het meest te maken krijgen met geloofsvervolging en dat schaal en intensiteit van deze vervolging de afgelopen jaren is toegenomen. Om de toename een halt toe te roepen en te voorkomen dat het de komende jaren toeneemt zullen we als Nederland in de wereld dit probleem prominenter op de kaart moeten zetten. Deze initiatiefnota dient daaraan bij te dragen.”

"Nederland durft het gewoon niet aan om dit vreselijke kwaad bij de naam te noemen."

Ook zijn collega Joël Voordewind van de ChristenUnie brengt christenvervolging al geruime tijd onder de aandacht in het parlement: “Al jaren erger ik me eraan dat christenvervolging in de Tweede Kamer zo weinig aandacht krijgt. Nederland durft het gewoon niet aan om dit vreselijke kwaad bij de naam te noemen, ook al zegt nota bene de VN dat het de grootste groep slachtoffers van geloofsvervolging is. Keer op keer roep ik het kabinet op tot actie. En steeds weer is er schroom: ‘Ja, maar andere minderheden hebben het ook zwaar,’ krijg ik dan terug.

En laat duidelijk zijn: onderdrukking vanwege je geloof, geaardheid of afkomst is altijd onacceptabel. Al zolang ik in de Kamer zit, kom ik op voor die vrijheid, overal ter wereld. De Nederlandse regering moet in het geweer komen tegen dergelijke voorbeelden van onrecht.

Maar toch blijft de vraag hangen: waarom moet actie tegen christenvervolging in een breder kader worden geplaatst, voordat het steun krijgt? Waarom is het dan pas ‘politiek acceptabel’?"

Gidsland voor mensenrechten
"Hoe komt het dat Nederland, dat zichzelf zo graag ziet als baken voor vrijheid en tolerantie, weg lijkt te kijken als de vrijheid van deze grootste groep gelovigen in het gedrang komt?", vraagt Voordewind zich af. "Hoe kan het dat Nederland, dat zichzelf presenteert als gidsland voor de mensenrechten, schroom heeft om alleen al te erkennen dat de rechten van 245 miljoen mensen dagelijks op gruwelijke wijze worden geschonden? Ze worden vervolgd, enkel en alleen omdat ze Christus belijden als Heer en Verlosser?"

"Een aantal van de grootste onderdrukkers zit in de Mensenrechtenraad."

Voordewind benadrukt dat christenen iedere dag opnieuw te maken krijgen met onderdrukking en vervolging: "En extra cynisch: een aantal van die grootste onderdrukkers zitten in de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties, een orgaan dat juist voor die vrijheid zou moeten opkomen. Dat is verschrikkelijk.

Onze oproep aan het kabinet: benoem de vervolging. Erken deze en kom zonder terughoudendheid in actie. Laat die schroom eindelijk eens varen."

Lees hier de hele initiatiefnota.

Reacties

A
De wolven in de demonische overheid willen de liefdevolle mensen die Jezus volgen doden, al jaren via de abortus
J
Ik wens de politici die opkomen voor vervolgde christenen Gods zegen!Ook buiten de politiek kunnen we veel doen voor vervolgde christenen. Zoals aandacht voor organisaties die zich voor deze christenen inzetten. Dagelijks gebed en op zondag in de kerken. Geld geven en kaarten schrijven. Er zijn speciale bid- en schrijfgroepen voor vervolgde christenen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events