Stefan Paas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 november 2020 door Jeffrey Schipper

Theoloog Stefan Paas ontwikkelt sympathie voor Thierry Baudet en geeft hem advies

"Wat er nu met Thierry Baudet gebeurt, verdient hij zelfs niet", stelt theoloog Stefan Paas. Hij is één van de vele Nederlanders die zich verbaast over wat zich allemaal binnen Forum voor Democratie afspeelt.

Een flink deel van de top heeft zich afgekeerd van de oprichter van Forum. Eerste Kamerlid en nummer drie op de kandidatenlijst voor de verkiezingen, Nicki Pouw-Verweij, schrijft in een brandbrief dat Baudet is geradicaliseerd. Baudet zou vrijdag tijdens een etentje onder meer hebben gezegd dat corona in de wereld was gebracht door George Soros. Baudet zegt "een totaal andere herinnering” aan de avond te hebben.

Paas stelt via Twitter: "Ik ben de afgelopen jaren met heel wat FvD-politici (inclusief Pouw-Verweij) in gesprek geweest over Baudets racisme en complotdenken. Mijn ergernis over het rigide ontkennen en bagatelliseren toen wordt haast overtroffen door m’n verbazing dat men het nu ineens zo erg vindt. Ik weet niet wat ik slechter trek: het wegkijken toen of de hypocrisie nu. Zelfs Baudet verdient dit niet. Het zou fijn zijn als het hele stelletje wat anders ging doen dan het land lastigvallen.

Wat deze dans van hypocrisie bij mij teweegbrengt: ik begin zowaar enige sympathie te ontwikkelen voor Baudet: 37 jaar oud en uitgerangeerd, in de rug gestoken door zijn slaafse volgelingen. Wat moet zo’n jongen nog? Retraite, bezinnen en nu eens echt de Bijbel lezen, zeg ik.

En dan hoop ik dat hij nog een of twee echte vrienden heeft. Mensen die in hem geen groot denker of Messias zien, maar van hem houden om wie hij is. Mensen die de man uit zijn zelfgebouwde circus kunnen halen. Tijd van praten, bidden, lezen, wandelen, pianospelen", aldus de voormalig Theoloog des Vaderlands.

Reacties

K
Stel dat Baudet zich zou bekeren, naar bijbelse maatstaven. Dan hebben ze er bij de SGP een goede aan.Maar het is inderdaad we een circus wat hij zelf heeft gebouwd. Hij is toch een beetje het prototype sterke leider, die vazallen om zich heen verzamelt. Zou hij beter luisteren naar degenen om hem heen, was het niet zover gekomen.
Stefan Paas, je hebt gelijk!

Baudet verdient dit niet.

En ik deed er aan mee in m’n hart en m’n gedachten.

Wat je schreef was voor mij een Bijbelse ‘ontdekkende’ minipreek.

Ik schaam me.

Bedankt.
J
FVD adepten hadden veel eerder aan de bel moeten trekken. In die zijn zijn velen, zoals ik meen te begrijpen, nalatig geweest. Maar verder geldt algemeen, althans voor mij, beter ten halve gekeerd dan ten hele verdwaald. Zoals ik het begrijp heeft TB die hele heisa aan zichzelf te wijten. Bepaalde uitspraken over Joden etc, dat is echt dwepen met nazisme.
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events