Roelof Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2020 door Redactie

Video: SGP-Kamerlid legt uit waarom hij diversiteitspolitie hekelt

“Dat activisten blijven drammen dat het hoger onderwijs diverser moet, is nog tot daar aan toe, maar dat de regering daarin meegaat vind ik onwijs en onbegrijpelijk, om geen andere woorden te gebruiken.” Dat zegt SGP-kamerlid Roelof Bisschop in reactie op het plan van minister Van Engelshoven (D66) om ‘diversiteitsofficieren’ in te zetten op universiteiten en hogescholen.

“Zo’n diversiteitspolitie is aan mij niet besteed”, zegt SGP-kamerlid Bisschop. “Denk aan het wetenschappelijk onderzoek dat plaatsvindt aan onze universiteiten en onderzoeksinstellingen. Daarbij staat als het goed is de kwaliteit voorop. Activistisch inzetten op diversiteit kan daarmee op gespannen voet komen te staan. Dat wil ik niet, en daarom heb ik hierover twee moties ingediend. Ik hoop dat de Kamer die zal steunen.”

“Het blijft me af en toe verbazen hoezeer het streven naar diversiteit in deze samenleving weerstand oproept”, reageerde minister Van Engelshoven. Ze kwam haar critici geen haarbreed tegemoet. “Was het maar zo dat mensen beoordeeld worden op wat ze kunnen”, zei ze. “Als dat zo was, dan zagen onze universiteiten er veel diverser uit.”


Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
“Was het maar zo dat mensen beoordeeld worden op wat ze kunnen”Dat moet dan individueel aangetoond worden. Iets met bewijsvoering, iets waar de wetenschap zich op beroemd altijd.
J
Twee actuele onderwerpen zijn er die vrijheid van meningsuiting en van algehele vrijheid ernstig bedreigen:

Opgelegde diversiteitspolitiek en opgelegd coronabeleid.Onze overheid is verre van neutraal. God en de Bijbel worden steeds meer weggeduwd. Andersdenkenden zullen steeds meer negatieve gevolgen gaan ondervinden van een seculiere en dwingende overheid.
K
Het zou de SGP sieren als ze gewoon erkennen dat er tussen voluit man en voluit vrouw nog een hele variatie is. Dat zit echt niet alleen tussen de oren. Waar mensen met XY genen man zijn en met XX vrouw zijn, zijn er ook mensen met XYY, XXY en nog een heel aantal varianten aan chromosomen. Biologisch zijn die man nog vrouw. Als het gaat om transgenders, dan hebben zijn die weliswaar biologisch man of vrouw, maar lijkt er een factor te spelen die de wetenschap nog niet kent.

Met de bijbel in de hand, waarom zou je die mensen anders behandelen?