Dean Bye
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 november 2020 door Dirk van Genderen | World Israel News

Ophef over ‘zendelingen’ die betrokken zijn bij opvang immigranten in Israël

In Israël is ophef ontstaan over de Canadese christelijke organisatie Return Ministries. Uit onderzoek blijkt dat de organisatie actief is bij de Bikat Kinarot campus van het Joods Agentschap in Noord-Israël, waar nieuwe immigranten tijdelijk worden opgevangen. Het Joods Agentschap laat volgens Beyneynu christelijke zendingsgroepen toe om programma’s uit te voeren voor kwetsbare Joodse bevolkingsgroepen, onder wie nieuwe immigranten en alleenstaande soldaten. Beyneynu houdt nauwlettend alle zendingsactiviteiten in de Joodse staat in de gaten, met als doel die zo snel mogelijk te laten stoppen.

Return Ministries exploiteert een faciliteit, het Aliyah Return Center in Bikat Kinarot, waarvan de organisatie stelt dat er huisvesting wordt geboden aan alleenstaande soldaten en nieuwe immigranten. "We hebben sinds onze opening enkele jaren geleden, al duizenden Joodse immigranten en Israëli’s in nood, geholpen en begeleid om zich in het land te vestigen."

"Wij zijn er niet op uit om Joden te bekeren. Wij zien het als onze taak om het Joodse volk te bemoedigen, te troosten."

In de video over Return Ministries, gemaakt door Beyneynu, is een schilderij in hun centrum te zien van de Zee van Galilea, omgeven door twee handen, volgens Beyneynu de handen van Yeshua.

Ook de Messiasbelijdende Joodse schoonzoon Malespin van oprichter Dean Bye van Return Ministries, wordt getoond. Hij staat in een veld ergens in Noord-Israël, en leest voor uit het Nieuwe Testament en benadrukt het belang van de doop. ‘Ga dan heen, onderwijs al de volken, hen dopend in de Naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest…’ (Mattheus 28:19).

Return Ministries werkt momenteel aan de uitbreiding van haar faciliteiten op het immigrantencentrum. Eén van de gebouwen waaraan wordt gewerkt, is een kerk.
Dat is tegen het zere been van Beyneynu. Op de vraag aan het Joodse Agentschap of wordt samengewerkt met Return Ministries volgt een ontkennend antwoord. "We werken alleen samen met Joodse partnerorganisaties. We hebben de afgelopen jaren wel samengewerkt met Return Ministries, een Canadese christelijke zionistische organisatie, die vrijwilligers stuurde om ons te helpen. We hadden strikte afspraken met hen, dat ze zich zouden onthouden van zendingsactiviteiten, omdat dat zou botsen met onze waarden en verboden is door de wet."

"We hadden strikte afspraken met hen, dat ze zich zouden onthouden van zendingsactiviteiten, omdat dat zou botsen met onze waarden en verboden is door de wet."

Dean Bye van Harvest Ministries reageert op de video van Beyneynu. "Wij ervaren deze video als kwetsend, met valse beschuldigingen, laster en toespelingen. Wij zijn er niet op uit om Joden te bekeren. Wij zien het als onze taak om het Joodse volk te bemoedigen, te troosten, hen thuis te brengen en hen te helpen om zich in het land te vestigen, zonder voorwaarden of verborgen agenda’s. We willen hen weer verbinden met hun God."

Shannon Nuszen, de stichter van Beyneynu en voormalig zendeling, reageert: "Natuurlijk ontkennen ze dat ze Joden willen bekeren. Die terminologie werkt niet bij Joden, die hun Joodse identiteit willen behouden. Dat weten zendelingen. Ze gebruiken de term ‘Herstel’, in relatie tot de vervulling van de profetieën. Maar ‘Herstel’ in de christelijke terminologie betekent de voorbereiding van de wederkomst van Jezus. Daar hoort het terugbrengen van Joodse mensen naar Israël bij, maar daar hoort voor hen ook bij dat ze tot geloof in Jezus zullen komen."

Bovenstaand bericht verscheen via World Israel News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Reacties

A
De zendingsopdracht geldt voor alle kinderen van God, die zich door God's Heilige Geest laten leiden, halleluja

Shalom

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events