boekhandel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2020 door Redactie

Christelijke boekhandel gesloten wegens negeren coronamaatregelen

Ondanks de lockdown in Engeland, bleef christelijke boekhandel the Mustard Seed (het Mosterdzaadje) open. Twee mannen bezochten de winkel en werden gearresteerd, wegens het negeren van de coronamaatregelen. De boete is ongeveer 225 euro per persoon. Daarnaast moet de boekhandel een boete van ongeveer 20.000 euro betalen, wegens het negeren van de lockdown. "Ik geloof niet dat wat ik doe verkeerd is", reageert de eigenaar op de Christian Post.

Volgens de christelijke eigenaar van de winkel, is het legaal om de winkel open te houden. Hierbij wijst de christen op verschillende wetgevingen. De hoop van de eigenaar was dat de winkel open kon blijven als een maatschappelijke ontmoetingsplaats voor mensen met psychische problematiek. Wegens de arrestatie en het toezicht van de politie, moet de eigenaar de winkel toch sluiten.

De huidige lockdown in Engeland ging op 5 november van start. Door het hele land zijn alle niet-essentiële bedrijven gesloten. Een boekhandel valt hier ook onder. Het is de tweede lockdown in Engeland sinds het begin van de pandemie. De eerste lockdown werd in maart 2020 ingezet. Vanaf mei werden de maatregelen omtrent de lockdown versoepeld. Door het oplopen van het aantal besmettingen in oktober besloot de Britse regering opnieuw een lockdown in te voeren. Het is onduidelijk hoelang deze situatie zich voortzet.

De regering van het Verenigde Koninkrijk ervaart meer weerstand tijdens de tweede lockdown, dan bij de eerste lockdown. Mensen lijken zich minder strikt aan de regels te houden en bedrijven, zoals de boekhandel, maar ook kerken spreken zich uit tegen de restricties. "Deze maatregelen gaan ten koste van mensen", schreven 120 Britse kerkleiders in een brief aan de regering. Zij stapten naar de rechter om hun beklag te doen, wegens het schenden van de godsdienstvrijheid.


Corona
- SGP'er mag alleen met coronapas het Europees Parlement in: "Dieptriest"
- Prof. dr. Huijgen roept op: "Laat je alsjeblieft vaccineren, voor je naaste en voor jezelf"
- SGP-leider Van der Staaij verzet zich tegen maatregelen voor niet-gevaccineerden
- Reformatorisch Dagblad uit opnieuw kritiek op coronapas
- SGP-fractievoorzitter Staphorst te gast in talkshow: "Ik sta mijn ziekenhuisbed af"
Meer over Corona »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als ik twijfels heb bij een of andere regelgeving, dan pleeg ik een telefoontje naar de bevoegde dienst(en). Aan dit spitsvondigheidje van onze broer in Christus, hangt een duur prijskaartje...
Goed dat mensen weerstand bieden. Zo'n boete is trouwens even absurd als veel maatregelen. PCR testen zijn erg dubieus, om het vriendelijk te zeggen. De 1,5 meter regel is wetenschappelijk niet te onderbouwen en over de mondkapjes zullen we maar zwijgen.

Dus meer aversie is terecht.
J
Geheel mee eens, Hans van der Zwan. Corona wordt steeds meer een excuus voor heel raar en dwingend beleid, opgelegd door overheden. Gevaarlijk!