Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2020 door Redactie

Christenen eisen verblijfsvergunning voor uitgehuwelijkt Pakistaans meisje (14)

Engelse christenen pleiten voor asiel voor de Pakistaanse Maira Shahbaz. De veertienjarige christen ontsnapte in augustus, vier maanden na de onvoering, aan haar islamitische ontvoerder Mohamad Nagash. Maira deed aangifte van de ontvoering, groepsmisbruik, gedwongen bekering tot de islam en een gedwongen huwelijk bij de Pakistaanse politie. "Wat de uitspraak van de rechter ook zal zijn, Maira's leven zal voor altijd worden bedreigd", reageert christelijke organisatie Aid to Church in Need op de Christian Post.

Maira werd in april ontvoerd. Toendertijd was zij nog maar dertien jaar oud. Ooggetuigen zeggen dat zij door Mohamad Nagash en twee anderen in een auto werd geduwd. Naar het getuigenis van Maira Shahbaz werd zij vervolgens naar een kelder gebracht waar ze werd verdoofd met drugs en door een groep mannen werd verkracht. Het misbruik werd gefilmd. De moeder van ontvoerder Nagash was volgens het meisje ook betrokken bij de ontvoering. Volgens Nagash bekeerde de jonge christen zich vrijwillig tot de islam om vervolgens met hem te trouwen.

In veel gevallen kiezen christelijke slachtoffers in Pakistan ervoor geen aangifte te doen. De aangifte pakt door corruptie en de islamitsche wetgeving vaak uit in het nadeel van de gelovigen. Toch stapte Maira Shahbaz na haar ontsnapping naar de rechter. Dit is niet zonder gevaar. "Ze dreigen de video op internet te zetten en mijn familie te vermoorden", staat in het getuigenis dat Maira gaf aan de Pakistaanse politie.

Mensenrechten-advocaat Suneel Malik denkt dat het een goed idee is voor Maira om haar vaderland te verlaten. "De zaak laat zien welke duivelse tactieken daders gebruiken om de uitspraken van slachtoffers tegen hen te gebruiken in de rechtszaak. Slachtoffers worden bedreigd met ernstige gevolgen als zij de waarheid spreken", aldus Malik.

Pakistan staat op plek vijf op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Christenen worden in het islamitische land behandeld als tweederangsburgers. Meisjes en vrouwen, zoals Maira, worden ontvoerd en uitgehuwelijkt aan moslims.


Christenvervolging
- Politie valt binnen tijdens kinderbijeenkomst megakerk in China
- Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom
- Daniela's vader werd doodgeschoten omdat hij vertelde over Jezus
- Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie
- Politie in India weert christenen uit kerk vanwege "valse bekering"
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events