Candace Johnson
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2020 door Patrick Goede

Voorgangersechtpaar Bethel Church neemt ontslag

Na maanden van gebed hebben senior pastors Eric en Candace Johnson van Bethel Church besloten zich terug te trekken als voorgangersechtpaar vanaf februari. Het stel heeft de afgelopen 9,5 jaar pastorale rollen vervuld binnen de charismatische gemeenschap.

“We zijn familie en zullen altijd deel uitmaken van deze beweging. Hoewel deze beslissing misschien vreemd en onverwacht aanvoelt, heerst er een diep gevoel van vrede. We zijn verankerd in hoop en geloven dat het beste nog moet komen, zowel voor ons als voor de toekomst van Bethel ”, zeiden de Johnsons zondag in een vrijgegeven verklaring.

Bethel Church benadrukt dat het stel zich niet terugtrekt vanwege moreel falen, bekwaamheid, gezonheidsklachten, theologische verschillen of vermoeidheid. "Het gaat eerder om moed, kracht en geloof. Omdat ze van binnen het gevoel hebben dat deze rol niet langer de juiste keuze voor hen is, op dit moment van hun leven."

Reacties

K
In elke democratische gemeenschap zitten leiders er voor een bepaalde tijd. Gek genoeg geldt dat niet expliciet voor predikanten. Dat zou wel beter zijn, want het voorkomt dat de macht corrumpeert. Iets waarvan in bovenstaand artikel zelfs nadrukkelijk gezegd moet worden dat dat niet het geval is.
M
Mooie beslissing. Hier is moed voor nodig.
P
Het inleveren van een bediening is geen sinecure. Zeer moedig besluit, dat zeker beloond zal worden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events