Jayne
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2020 door Patrick Goede

Christelijke voorvechter voor homorechten roept op tot openbaar onderzoek naar evangelische leer

Jayne Ozanne, een christelijke voorvechter van LHBT-gelijkheid in The Church of England, heeft opgeroepen tot een openbaar onderzoek naar evangelische leerstellingen over seksualiteit. '"Vergis je niet, Church of England, dit soort leerstellingen is verkeerd, schadelijk, gevaarlijk en moet worden gestopt", aldus Ozanne.

Ze vertelt in een artikel van ViaMedia dat de orthodox-christelijke leer met betrekking tot menselijke seksualiteit onderwerp zou moeten zijn van een openbaar onderzoek in dezelfde orde van grootte als het openbaar onderzoek naar het seksueel misbruik van kinderen in de kerk.

Ozanne zegt dat het "schadelijk" van de kerk is (geweest) om LGBT-mensen te vertellen dat het hebben van een intieme relatie met iemand van hetzelfde geslacht "verkeerd en zondig" is. Kerkleiders en bisschoppen die deze leer goedkeuren, maken zich schuldig aan "grove nalatigheid", beweert Ozanne. 

Ze vervolgt: "Daarom geloof ik dat de tijd is gekomen om te pleiten voor een onafhankelijk onderzoek naar de schadelijke praktijken en retoriek waaraan LHBTQ+-mensen in onze samenleving worden blootgesteld, en door bepaalde religieuze groeperingen in het bijzonder."

Reacties

S
Dit is stap 2 in de opstand tegen God, steeds meer 'assertief'. De eindsituatie kun je zien in Genesis.
K
@Willem Simons, misschien moet je het volgende ook eens lezen: Lucas 18:9-14

Ozanne gaat ondertussen ook wel erg kort door de bocht. Op deze manier de strijd aan gaan, zaait alleen maar verdeeldheid en werkt averechts.

Maar kerkelijke leiders zouden veel meer Gods liefde kunnen en moeten uitstralen en terug houdend zijn in het (ver)oordelen van mensen. Misschien eens wat vaker de gelijkenis lezen van het onkruid tussen het tarwe. Ons komt in dit leven het oordeel niet toe over een ander.
W
@Kees

Het lijkt mij inderdaad een brilliant idee als predikers in het vervolg over zonde (en hoe ze te overwinnen) zullen zwijgen, dan zal de Heer zeker een bruid zonder vlek of rimpel krijgen.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen