India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2020 door Nienke Alblas

2.000 hindoes overvallen 15 christelijke gezinnen in India

In het Indiase Singanpur zijn zo'n 80 christenen overvallen door 2.000 woedende hindoes. De overvallers sloegen de daken van vijftien christelijke huishoudens stuk. Daarnaast werden de christenen bedreigd. De politie deed weinig om de hindoes te stoppen. Open Doors doet verslag van de heftige terreur en roept op tot gebed voor vervolgde christenen in India.

"Ik geloof wel dat we zijn geholpen door de politie. Mogelijk waren we anders vermoord", getuigt een van de gelovigen. Door Jezus te verloochenen konden de huishoudens de aanvallen stoppen. "Als ik Christus verlaat zal ik sterven", reageert een andere christen. "Het is alleen Jezus die mij redt. Ik kan beter voor Hem sterven."

Klik hier om de video te bekijken waarin te zien is hoe christenvervolging er vandaag de dag in India aan toe gaat.

Christenvervoling in India komt met name voor door hindoe-extremisten en nationalisten. Zij geloven dat India een hindoestaanse staat behoort te zijn. Wegens corruptie raken christenen vaak zelf de dupe wanneer zij aangifte doen van terreur. De vervoling heeft invloed op alle aspecten van het leven van christenen. Het land staat op plek 10 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Klik hier om meer te lezen en de video van Open Doors te bekijken!

Reacties

C
Dappere broeders en zusters. Het zaad wat in goede aarde gevallen is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen