legerpredikant Curt Cizek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2020 door Redactie

Legerpredikant ontslagen na preek over seksuele immoraliteit

Voormalig legerpredikant Curt Cizek werd ontslagen na het geven van een preek over seksuele moraliteit. Na de preek werden er verschillende klachten ingediend door homoseksuele collega's, waarop de predikant werd ontslagen.

"Het ging over 'zonde' die wij in het algemeen niet makkelijk als zonden zien, bijvoorbeeld seksualiteit buiten het huwelijk. Ook heteroseksuele relaties buiten het huwelijk vallen hieronder", aldus Cizek tegenover CBN News.

"Mannen stoppen veel energie in wat ze doen, het voelt alsof de grond onder mijn voeten vandaan is gehaald. Dat is erg moeilijk", geeft Cizek aan.

De legerpredikant werd ontslagen na een preek in 2013. Hij besluit nu alsnog van zijn verhaal te getuigen, omdat hij gelooft dat met de Biden-administratie in 2021 er geen ruimte meer zal zijn om van soortgelijke verhalen te getuigen. "Het is de tijd voor christenen om nú hun mond open te trekken."

Bekijk in de onderstaande video de volledige reportage van het voorval door CBN News.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

R
# Kees van der Vliet, dit laat zien hoe sterk de homoseksualiteit agenda wordt doorgedrukt ws; dat je op een onwelgevallige preek van 7 jaar terug wordt afgerekend.
D
Stelde men Gods Woord maar boven die van de wereld, dan zag het er hier veel beter uit!
K
Technisch gezien klopt de titel. Maar er zit dus nog wel een periode tussen van ca. 7 jaar tussen de preek en het ontslag. En daarvan wordt verder niets duidelijk, behalve dat hij herhaaldelijk bepaalde protocollen niet zou hebben gevolgd.En de beste man is geen 30 jaar oud, maar 30 jaar militair.
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen