overval
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 november 2020 door Redactie

Christelijke juwelier in Katwijk overvallen en tot bloedens toe geslagen

Een bizarre gebeurtenis in Katwijk. Daar werd de juwelierszaak van de christelijke Daniël Kleen op klaarlichte dag op gewelddadige wijze overvallen. De 53-jarige juwelier liet dat echter niet zonder slag of stoot gebeuren en is nu flink gewond. Hij vertelt zijn verhaal tegenover RTL Nieuws: “Er valt geen haar van mijn hoofd zonder de wil van mijn hemelse Vader.”

Ongeschonden is Kleen zeker niet uit de strijd gekomen. Hij is bont en blauw en heeft maar liefst zestien hechtingen in zijn gezicht. Nadat hij zich bij binnenkomst van de overvallers verweerde, werd hij namelijk meerdere keren in zijn gezicht geslagen met een mokerhamer. Nadat de juwelier in een worsteling terechtkwam met de eerste overvaller, kwam ook de tweede overvaller binnen. Hij had een pistool dat hij vervolgens meerdere keren probeerde te laden. Dat dit niet lukte is volgens Kleen zijn redding geweest.

Daarnaast wijst de juwelier nog op een andere reden dat hij dit heeft overleefd: “Ik ben een gelovig man en ik geloof dat er geen haar van mijn hoofd zal vallen zonder de wil van mijn hemelse Vader.”

Ook tegenover Omroep West getuigt Kleen van zijn geloof. Hij zegt dat hij pas besefte dat het heel anders had kunnen aflopen toen hij de beelden van de overval zag: "Ik geloof dat God mij bewaard heeft. Ik heb die handlanger met het pistool tijdens de worsteling helemaal niet gezien." Zijn geloof zorgt er ook voor dat hij vergevingsgezind is: "Deze mensen beseffen niet wat ze hebben gedaan. Als ze berouw hebben, wil ik ze nog van harte vergeven ook."

Foto: De overvallers rijden weg op een scooter. 

Bekijk hieronder beelden van de overval. LET OP: beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Reacties

H
Wij bidden voor broeder Kleen en zijn familie.
B
Ik wordt er alleen maar kwaad om. Je ziet mensen wegrennen. Ik had mijn leven wel op het spel gezet voor de juwelier. Kom ik om, dan kom ik om.
B
God is goed, dat hij deze broeder heeft bewaard. Halleluja ????????!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events