astronaut
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 november 2020 door Redactie

Christelijke astronaut viert avondmaal in het heelal

Het avondmaal vieren in de ruimte. Dat is wat Victor Glover van plan is. De christelijke astronaut zal voor zes maanden in de ruimte werken. Glover laat zijn geloof niet achter op aarde en neemt een Bijbel met avondmaalsbekers mee de ruimte in. CBN News sprak met de gelovige astronaut voor hij 16 november naar een internationale basis in de ruimte vertrok. "Ik wil de gaven die God mij heeft gegeven gebruiken om mijn werk in de ruimte goed te doen", aldus Glover.

Het is indrukwekkend hoe de astronaut van zijn geloof getuigt. "God heeft mij een aantal heel belangrijke dingen toegewezen. Dit leven, maar ook mijn vrouw en relatie met haar. We zijn een hechte eenheid en dankbaar voor onze groeiende familie met vier dochters."

"Ik heb werk te doen en soms verlies je daardoor je gevoel bij het werk. Ik zie ernaar uit om uit het raam te kijken van het ruimtestation en het moment op mij in te laten werken", vertelt Glover over zijn reis. "Ik heb avondmaalsbekers en een Bijbel naar het ruimteschip laten sturen. We hebben een erg goede internetverbinding. Ik zal doorgaan met virtueel diensten bijwonen, schenken, het lezen van mijn Bijbel en bidden."

Hij reageert ook op de huidige onrust in zijn vaderland. "We moeten op God leunen en leren op elkaar te leunen en elkaar aan te moedigen." Glover hoopt dat mensen zich tot God keren in moeilijke situaties. "Er zijn zoveel simpele lessen in de Bijbel. Houd van God boven alles en op een gezonde manier van jezelf en daarnaast ook van je broeders zoals je van jezelf houdt. Als we dat allemaal zouden doen, dan zouden zoveel problemen in deze wereld worden verholpen die ontstaan door verdeeldheid."

Bekijk in de onderstaande tweet een video waarin te zien is hoe Glover aankomt op het ruimteschip.

The hatches are open and NASA's @SpaceX Crew-1 astronauts Shannon Walker, @Astro_Soichi, @AstroVicGlover, and @Astro_illini are the newest residents aboard the @Space_Station. Welcome aboard! pic.twitter.com/WYwC7jRVQk

— NASA (@NASA) November 17, 2020

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen