hutagalung
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

18 november 2020 door Redactie

Man wordt miljonair na meteorietinslag in huis en gebruikt geld om kerk te bouwen

Het lijkt haast een sprookje. Toch is het echt gebeurd. Een inslag van een meteoriet in het huis van de 33-jarige Indonesische Josua Hutagalung zorgde ervoor dat de man miljonair werd. Het geld gebruikt hij voor een wel heel mooi en bijzonder doel!

The Sun doet verslag van de bizarre gebeurtenis die plaatsvond in augustus dit jaar. Terwijl Josua Hutagalung buiten zijn huis in Kalong aan het werk was, sloeg er plotseling een meteoriet in, dwars door zijn ruit. Dat ging zeker niet onopgemerkt. De meteoriet was namelijk zo groot als een voetbal en zorgde bij het inslaan voor een flinke dreun.

Hutagalung en zijn vrouw besloten de steen uit te graven en schakelden deskundigen in die de meteoriet kwamen bekijken. Daaruit bleek dat het om een zeer bijzondere vondst gaat. Experts reppen zelfs over de belangrijkste meteorietvondst ooit. Al snel kwamen er verschillende mensen die een bod deden op de steen. Verzamelaar Jay Piatek, arts van beroep, was uiteindelijk de gelukkige koper. Al zal Hutagalung met het bedrag van 1,5 miljoen euro minstens zo blij zijn geweest.

Het meest bijzondere is misschien nog wel het antwoord van Huragalung toen hem gevraagd werd wat hij met het geld zou gaan doen. Hij vertelde daarop namelijk dat hij een deel van het geld wil gaan gebruiken om een kerk te gaan bouwen in zijn gemeenschap.

Foto: Facebook

Reacties

Penny's from heaven (:-)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen