universiteit
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Hoogleraar dient ontslag in na tweet over 'anti-christelijke' Democraten

De christelijke universiteit Virginia Wesleyan University neemt afscheid van professor Paul Ewell. De professor diende afgelopen week zijn ontslag in, meldt de Christian Post. Dit deed hij nadat hij een bericht op social media plaatste waarin hij Joe Biden-stemmers 'anti-christelijk' en 'anti-Amerikaans' noemde.

"Als je onwetend anti-Amerikaans en anti-christelijk genoeg bent om op Biden te stemmen, dan wil ik niet je vriend zijn op sociale media", schreef de professor in een inmiddels verwijderde Facebook-post. President Donald Trump retweete een nieuwsbericht over de post van Ewell.

Alumni en sponsoren van de christelijke universiteit dreigden met het intrekken van hun financiële steun nadat zij hoorden over het bericht van de professor. Daarnaast meldden verschillende ouders die in eerste instantie hun kinderen naar de universiteit wilden sturen dat zij de universiteit heroverwogen als geschikte school voor hun kinderen. Ewell diende vervolgens zelf zijn ontslag in als professor management, bedrijfskunde en economie. 

Ewell verwijderde de post snel na de plaatsing. Hij geeft aan spijt te hebben van de post die hij naar eigen toegeven plaatste uit boosheid. "Het is een slecht voorbeeld van hoe een christen zou moeten handelen", reageert Ewell. "Ik heb veel Democratische vrienden en ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn uitspraken, dat ik geen vrienden met hen wil zijn en hen uitschold. Het spijt mij oprecht dat ik mijn boosheid de overhand liet nemen."

De universiteit benadrukte in een reactie op de post van Ewell dat het een 'uitdrukking van een individuele mening' was. "Maatschappelijke betrokkenheid en religieuze vrijheid zijn de kernwaarden van de universiteit. We blijven een inclusieve en zorgzame gemeenschap die betekenisvolle relaties mogelijk maakt door te luisteren, te begrijpen en te communiceren", aldus de universiteit.


Amerikaanse verkiezingen
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
- Zo reageert het Reformatorisch Dagblad op overwinning Biden
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen