Asscher
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Linkse partijen weigeren steun uit te spreken voor 'Abraham-akkoorden'

Het was een historisch moment afgelopen september in de tuin van het Witte Huis. Met het tekenen van de zogeheten Abraham-akkoorden ontstond er onder begeleiding van president Donald Trump vrede tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein. De Nederlandse Tweede Kamer spreekt nu openlijk haar steun uit voor deze historische akkoorden.

Raymond de Roon (PVV) vond namelijk dat het in Nederland veel te stil bleef rondom deze bijzondere gebeurtenissen. Hij sprak over een tegenvallende stilte en diende daarom een motie in om de “historische Abraham-akkoorden die onder leiding van de Amerikaanse president Trump tot stand zijn gekomen” te steunen. De motie werd met een meerderheid aangenomen.

Toch waren er een aantal partijen in de Tweede Kamer die tegen de motie stemden: GroenLinks, SP, PvdA, PvdD en DENK.

Overigens worden de akkoorden al volop ten uitvoer gebracht. Er zijn inmiddels al tal van overeenkomsten gesloten tussen de betreffende landen. Daarnaast is de kans groot dat ook Soedan zich binnenkort voegt bij het rijtje landen dat een normale relatie met Israël op wil bouwen. Het land is namelijk akkoord gegaan met normalisatie van banden met de Joodse staat. 

Lees ook: De Abraham-akkoorden: een teken van hoop?

Reacties

N
Ik ben bepaald geen Trump aanhanger. Hij heeft h et wel voor elkaar. En wie zijn weer de tegenstemmers als het gaat om Israël. De vooringenomen linkse anti Israelpartijen. Altijd weer hetzelfde liedje.
W
https://goedbericht.nl/en-dat-is-nr-4-in-het-midden-oosten/Van harte aanbevolen!
Ach ja links en islam....

Ach ja links en Israël.....

Hét ene is twee handen op één buik, het andere is onmogelijk samen gaan. Aan ieder de vraag wat past bij elkaar?Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events