Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Jeffrey Schipper

Poederbrief bezorgd bij het Nederlands Dagblad

'Bij het Nederlands Dagblad in Amersfoort is vanochtend een poederbrief bezorgd. Uit onderzoek door de technische recherche bleek dat de inhoud gelukkig niet gevaarlijk was', laat Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad weten. Ook werden er op twee andere locaties van DPG Media poederbrieven aangetroffen: de Volkskrant en Het Parool.

Ook een drukkerij van DPG Media in het Brabantse Best heeft dinsdagochtend een poederbrief ontvangen. Volgens een woordvoerster van DPG waren de brieven waarschijnlijk niet gericht aan de redacties van de kranten, maar aan de klantcontactcentra, zo zegt ze op AD.nl. Volgens de politie is een medewerker van de postkamer tijdelijk geïsoleerd na de vondst, totdat duidelijk werd dat er geen gevaar was. De brief werd rond 09.30 uur aangetroffen. Over de mogelijk achtergrond van de poederbrieven doet de politie nog geen uitspraken.

Bij het Ikazia Ziekenhuis aan de Montessoriweg in Rotterdam is dinsdag eveneens een poederbrief bezorgd. Wie de poederbrieven heeft verstuurd en of er een verband is tussen de zaken, is niet bekend.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen