Urk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Redactie

Kotter uit Urk wonderlijk gered uit levensgevaarlijke situatie: "Ik heb de dood in de ogen gezien"

De Franse kotter BL 788028 is begin deze week op het nippertje gered toen het schip, dat eigendom is van rederij T. de Boer en zonen uit Urk, bij het uitvaren in de problemen kwam. Betrokkenen spreken van een wonderlijke afloop: “Ik heb de dood in de ogen gezien", zegt de schipper tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Toen de kotter met schipper Teunis de Boer en drie Franse bemanningsleden de haven van Boulogne-sur-Mer uit wilde varen, viel plotseling de motor uit. Het schip bevond zich op dat moment in de branding en het was onstuimig weer waardoor er direct een gevaarlijke situatie ontstond. Op beelden die op Facebook worden gedeeld is te zien dat de kotter hevig heen en weer geslingerd wordt.

Gelukkig kwam er precies op dat moment een Franse kotter binnen die een sleepverbinding wist te maken. Dat was van groot belang omdat het stuurloze schip steeds dichter bij de rotsen kwam. De familie De Boer ziet het als een groot wonder van God dat het schip niet te pletter is geslagen op de rotsen.

Reacties

D
Juist in dit soort gebeurtenissen regeert God ook. Niets gebeurt zonder Zijn wil. Als iedere kijker nu ook God dankt dan komt Hem de eer toe...Zegen aan de bemanningsleden gewenst!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen