paus franciscus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Redactie

Paus Franciscus feliciteert Joe Biden

In navolging van tal van wereldleiders twijfelt ook paus Franciscus er niet meer aan: Joe Biden wordt de nieuwe president van de Verenigde Staten. De paus besloot eind vorige week om de Democraat te bellen en hem te feliciteren. Biden is toegewijd katholiek.

Dat valt in een verklaring te lezen die door het team van Biden naar buiten werd gebracht: “De president-elect bedankte Zijne Heiligheid voor het overbrengen van zijn zegeningen en felicitaties en bracht zijn waardering over voor het leiderschap van Zijn Heiligheid bij het bevorderen van vrede, verzoening en het verbinden van mensen over de hele wereld.”

In de verklaring staat ook dat Biden in het gesprek zijn wens tot samenwerking uitsprak. Hij wil samenwerken “op basis van een gedeeld geloof in de waardigheid en gelijkheid van de hele mensheid, op het gebied van kwesties als de zorg voor de gemarginaliseerden en de armen, het aanpakken van de crisis van klimaatverandering en het verwelkomen en integreren van immigranten en vluchtelingen in onze gemeenschappen”.

Het is zeker niet de eerste keer dat de huidige paus en Joe Biden met elkaar spraken. Ze ontmoetten elkaar meerdere keren toen Biden de vice-president was van Barrack Obama.

Reacties

L
"Biden is toegewijd katholiek", maar is kandidaat (nog steeds!) van de partij die 'late term abortion' prima vindt....
@Ludie: ik schreef het elders al. Verdrietig genoeg zal abortus niet verdwijnen uit de samenleving. We moeten alles doen om het aantal abortussen te doen dalen: voorlichting, gratis voorbehoedsmiddelen, enz. Nadenkertje: onder de democratische presidenten daalden Obama en Clinton daalden het aantal abortussen flink... En hoe zit het met het aantal tienerzwangerschappen in de VS?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events