Chris Verhagen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 november 2020 door Jeffrey Schipper

Protestantisme en rooms-katholicisme: doen de verschillen er nog toe?

Meer dan 500 jaar geleden verzette Maarten Luther zich tegen de leer van de Rooms-Katholieke Kerk. Dat de verdeeldheid tussen protestantisme en rooms-katholicisme vandaag de dag minder groot zou zijn dan toen is volgens Chris Verhagen, initiatiefnemer van YouTube-kanaal Christelijke Apologeet, een misverstand. Allerlei oecumenische initiatieven worden ondernomen om weer tot elkaar te naderen. Maar welke prijs wordt daarvoor betaald? Bekijk zijn video!

Abonneer je op de YouTube-pagina van Christelijke Apologeet

Reacties

H
Amen! Goed verwoord. Fijn dat Chris Verhagen ons zo duidelijk waarschuwt voor het gevaar van de Rooms Katholieke kerk. De grenzen worden helaas steeds vager gemaakt om te komen tot één wereldreligie als onderdeel van de NWO. Overigens zijn er ook in de protestantse kerken nog steeds restanten van de RK zichtbaar. Gelukkig mogen we weten dat God alles in Zijn hand heeft en dat Hij zegeviert.
K
Bijvoorbeeld over de goede werken: https://kenniscentrumirs.nl/home/theologische-aspecten/betekenis-zonde-genade-in-de-r-k-kerk/de-goede-werken-van-de-gerechtvaardigde

Uit het stuk: " laat staan te ontkennen dat de rechtvaardiging zelf steeds een onverdiend genadegeschenk blijft."
D
Waar blijft de plek van het uitverkoren volk van God? de Joden! De God van Israël (=Jesjoea) is ook de Heer van de Sabbat en de Koning der Joden. Ik kan met een vriendschap tussen Jood en de paus niet zo goed voorstellen.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events