anglicaanse kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Redactie

120 Britse kerkleiders stappen naar rechter: "Coronamaatregelen ten koste van mensen"

Meer dan 120 Britse kerkleiders stappen samen naar de rechter. Zij stellen dat kerken in het land onrechtmatig gesloten zijn wegens het coronavirus gedurende de tweede lockdown in het land, meldt de Christian Post. "De coronamaatregelen hebben directe en serieuze invloed op de onafhankelijkheid van religieuze organisaties en vrijheid van religieuze organisaties en gelovigen", aldus de kerkleiders.

De kerkelijk leiders schreven een brief aan de regering, om hun punt aan te kaarten. "De Engelse regering en die uit Wales hebben nu twee opeenvolgende sets van lockdown-maatregelen ingevoerd die de openbare gezamenlijke aanbidding, een kernaspect van het religieuze leven, volledig verbieden en strafbaar stellen", luidt de brief. "Deze maatregelen gaan ten koste van mensen." Juridische organisatie The Christian Legal Centre steunt de kerkleiders bij het ondernemen van juridische stappen.

Gedurende de eerste lockdown in Engeland werkten de meeste kerkleiders in het land zonder pardon mee. Met de tweede lockdown is de houding van de kerkleiders tegenover de maatregelen verandert, mede omdat de maatregelen voor kerken strenger zijn dan voorheen. Dit is volgens de briefschrijvers in strijd met "het respect voor vrijheid van religie dat in het constitutionele DNA van dit land staat beschreven", benadrukken de kerkleiders gezamenlijk in hun brief.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Een initiatief om na te volgen!