Copeland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Redactie

Kenneth Copeland biedt excuses aan na hysterische lachbui over verkiezingswinst Joe Biden

In de Verenigde Staten is het nog steeds onrustig rondom de presidentsverkiezingen. Veel christelijke pastors stellen dat Biden de verkiezingen (nog) niet gewonnen heeft. Onder hen ook de bekende televisiedominee en welvaartsprediker Kenneth Copeland. Vorige week werd een filmpje waarin hij een hysterische lachbui kreeg over de winst van Biden miljoenen keren bekeken.

Tijdens een dienst begon Copeland over het feit dat de media Joe Biden als winnaar van de presidentsverkiezingen had geroepen. Wat volgde was een hysterische lachbui. De beelden hiervan gingen viraal en werden over de hele wereld gedeeld. In totaal zagen meer dan 12 miljoen mensen de beelden van de hardop lachende predikant. De reacties op de beelden waren voornamelijk negatief.

Het leidde tot de nodige ophef en kritiek op Copeland. Daarom besloot hij later een videoboodschap te delen, waar hij zijn excuses aanbiedt: “Voor diegenen die denken dat ik Joe Biden haat, dat doe ik niet. Als het op die manier is overgekomen, wil ik graag mijn excuses aanbieden. Ik hou van de Heer, mijn God. Met heel mijn hart, heel mijn ziel, met heel mijn verstand en met al mijn kracht. En ik hou van Jezus, meer dan van welk mens ook. En ik houd van jou. Ik ken je niet eens, maar ik houd van je. Omdat Jezus mijn Heer is.”

Reacties

Liepen de inkomsten terug?
Het is de Amerikaanse manier van expressie, ondersteund met de verkoop van Jordaanwater en zweetdoekjes en allerlei gadgets om te komen tot het imperium dat veel van deze predikers hebben. Maar ach, in Lourdes verkopen ze wijwater in Maria-flesjes en het is per slot van rekening de koper zelf die daaraan bijdraagt en hen laat leven in luxe. Maar dat mogen ze zelf boven verantwoorden vermoed ik.
L
Als marketeer weet ik dat de mens zich nu eenmaal graag laat belazeren zolang het maar niet al te opzichtig is ... christenen zijn hierin geen uitzondering. Gelukkig zijn we er heilig van overtuigd dat de denominatie waar wij bij aangesloten zijn het bij het rechte eind heeft...
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events