Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Jeffrey Schipper

RD: Politici en media spelen in op vooroordeel over Bijbelse visie homoseksualiteit

"Politici en media speelden afgelopen week een een-tweetje dat de doorsnee Nederlander bevestigt in zijn vooroordeel: de Bijbelse visie op huwelijk en seksualiteit is middeleeuws", maakt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad duidelijk naar aanleiding van ophef over de vrijheid van onderwijs en homo-acceptatie.

Het RD wijst op een kop boven een artikel in het Algemeen Dagblad: 'Ik leerde dat homo’s naar de hel gaan.' "Met deze kop gaf het Algemeen Dagblad dinsdag een venijnige duw aan de discussie over homoseksualiteit en reformatorisch onderwijs", schrijft de RD-hoofdredactie. "De discussie gaat niet alleen over 'afwijzen van homoseksualiteit'; dat woord komt er niet eens in voor. Het is net als bij die krantenkop over homo’s en de hel: die is nooit zo uitgesproken."

Error: could not load events

Om scholen te verbieden nog langer leerlingen te weigeren op grond van levensbeschouwing, wil de Partij van de Arbeid de grondwet aanpassen. Scholen mogen dat nu wel vanwege het grondwetsartikel voor vrijheid van onderwijs. Aanstaande dinsdag stemt een meerderheid voor een motie van de SP, die ook oproept tot een acceptatieplicht. De PvdA steunt deze motie, net als GroenLinks en coalitiepartijen VVD en D66.

"Wat begon als 'ruimte vragen voor een homorelatie' eindigt in: 'ruimte weigeren aan de Bijbelse visie op het huwelijk'. Nu op school, maar het volgende strijdtoneel is dat van de vorming van jongeren in gezin en kerk", vreest het RD.

Lees hier het volledige commentaar van de RD-hoofdredactie.

Reacties

Het overschrijden van een drempel is het ingaan van een andere, een nieuwe ruimte. Die nieuwe ruimte is in pakweg 25 jaar gevuld met het nieuwe "normaal". En zoals het met al het nieuwe "normaal" gaat, wordt ze de nieuwe standaard, waarlangs iedereen gelegd wordt. Pas je niet, dan is er geen plaats voor jou (overtuiging). En zo verwordt het nieuwe "normaal" tot dwang, tot een keurslijf.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen