censuur Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Redactie

Bijbelse visie seksualiteit mogelijk strafbaar door wetsvoorstel Schotland

Een nieuw wetsvoorstel in Schotland vormt een mogelijke zware bedreiging voor christenen. 'Haatdragende' boodschappen worden strafbaar met het aannemen van de wetgeving. Christian Today zet uiteen wat de gevolgen het wetsvoorstel zijn voor christenen. "Er is een reëel risico dat activisten christenen aan zullen klagen die van hun geloof getuigen", reageert christelijke rechtenbeschermer Ciarán Kelly van The Christian Institute.

Het wetsvoorstel is een uitbreiding van het wetboek van strafrecht. Volgens het voorstel kunnen mensen worden berecht wegens 'haatdragende' en 'onjuiste' prediking en teksten richting 'bepaalde groepen'. Het verboden materiaal is nog niet concreet gedefinieerd. Christenen vrezen dat het verspreiden van Bijbelse opvattingen over bijvoorbeeld seksualiteit als haatdragend zal worden gezien door activisten. Met het aannemen van het voorstel zouden christenen hiervoor kunnen worden berecht.

"De nieuwe misdrijven hebben betrekking op 'beledigend' gedrag dat bedoeld is om 'haat aan te wakkeren', maar er wordt niet uitgelegd wat deze termen eigenlijk betekenen. Zou het 'beledigend' en 'hatelijk' zijn om de Bijbelse leer over huwelijk, gender of seksuele ethiek te verkondigen? Er is een reëel risico dat activisten christenen aan zullen klagen die van hun geloof getuigen", legt Kelly uit.

"Het effect van deze wetgeving op het publiekelijk en privé praktiseren van het geloof zou enorm zijn. Christenen zouden niet moeten vrezen voor het uiten van hun geloof", aldus Kelly. Hij komt op voor gelovigen die onterecht worden veroordeeld in het westerse land. "Ik vrees dat zelfs de Bijbel onder 'verboden materiaal' zou kunnen vallen", aldus Kelly. "We helpen al regelmatig predikers die onterecht zijn gearresteerd voor straatevangelisatie."

Is christenvervolging alleen iets van buiten Europa? Uit een onderzoek van gemeente Amsterdam bleek dat in onze eigen hoofdstad christenen niet zonder gevaar hun geloof praktiseren. Lees hier meer over christenvervolging in Nederland.


Christenvervolging
- Rechter bepaalt dat Saoedische christen 66.000 euro moet betalen aan moslimfamilie
- Vietnamese huiskerken vrezen zwaardere vervolging na uitbraak coronavirus
- Bijna 1.500 christenen vermoord in Nigeria in vier maanden tijd
- Opnieuw christelijke verpleegkundige vervolgd voor blasfemie in Pakistan
- Familie gearresteerde Chinese voorgangers pas dagen later op de hoogte gebracht
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

We zien ook nu weer hoe de duivel (die is de inspirator erachter) met sluwe leugens en halve waarheden bezig is Gods waarheid te bestrijden.
J
Christenen in Europa moeten zich geestelijk gaan voorbereiden op maatschappelijke uitsluiting, boetes en rechtszaken inzake het onderwerp seksualiteit. De duivel valt hard aan. Nu is het de tijd om geestelijk je geloof te versterken door goede prediking, gebed, Bijbellezen en geestelijk contact met andere christenen. Vrijheid voor andersdenkenden kan ook hier snel voorbij zijn.

De gelijkenis van de zaaier, Matth. 13, is hoogst actueel in het huidige Europa.
H
Jezus sloot ook niemand in die bleef volharden in een weg die niet strookte met de wil van Zijn Vader het was altijd doe het anders ,je mocht komen wie je bent ,maar niet blijven wie je bent.Dat is pas liefde.
Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen