Samaritan's Purse schoenendoosactie kerst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Redactie

Atheïstische organisatie steekt stokje voor kerstactie met evangelisatiemateriaal

Een atheïstische rechtenorganisatie attendeerde een school in Kansas op het christelijke karakter van hun jaarlijkse kerstactie. Liberty Middle School doet daarom jaar niet mee aan de jaarlijkse schoenendoosactie van Samaritan's Purse, meldt de Christian Post. "Wij zetten ons dit jaar niet in voor ‘Operatie Kerstkind’, omdat we achter de sektarische aard van de organisatie zijn gekomen", aldus het schoolhoofd.

Met de schoenendozen van Samaritan's Purse wordt het kerstevangelie verspreid over de hele wereld. In meer dan 130 landen worden kinderen verblijd met het jaarlijkse cadeau. Zij zijn niet alleen kerstkinderen, maar horen ook over het kerstkind Jezus door het evangelisatiemateriaal in de dozen. "Meer kinderen horen over Jezus door deze schoenendozen, dan mensen ooit mijn grootvader in stadions hebben gehoord", vertelt het kleinkind van Billy Graham, Edward Graham, over de actie.

"Hoewel het goed is dat de school een goed doel wil steunen, kunnen ze dit niet doen door middel van een religieuze organisatie met evangelisatie als doel", reageert Freedom From Religion Foundation (FFRF) op de actie. De atheïstische rechtenorganisatie zet zich in Amerika in voor het bestrijden van het presenteren van het geloof op publieke plekken.

"Veel organisaties zijn afhankelijk van de naïviteit van verschillende scholen", aldus FFRF. De organisatie benaderde Liberty Middle School uit Kansas, om hen te attenderen op het 'sektarische karakter' van Samaritan's Purse. "We waarderen hoe snel de school op onze waarschuwing heeft gehandeld."

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

Wat een misleidende hetze van deze atheïstische organisatie.

"Operatie schoenendoos" zoals ook hier in NL wordt georganiseerd is een mooie actie. Wanneer je er niet aan mee wil doen is oké, maar een organisatie framen als sektarisch is misselijk. Zoals bekend viert het atheïstische, neoliberale nepnieuws en haatnieuws hoogtij.

Tijden/waarden veranderen (rap).
Het goede wordt slecht genoemd en het slechte goed!!!!

Het zal ons of verder af, of dichter bij Jezus brengen vermoed ik. Ik hoop het laatste.
K
Wees dan consequent en negeer dat hele kerstgebeuren gewoon.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events