Christine Caine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Patrick Goede

Christine Caine: "Kerken hebben gebed ingeruild voor 'cool' zijn"

Christine Caine veroordeelt de moderne kerk voor het verschuiven van de focus op 'cool zijn' in plaats van heilig zijn. Er is volgens haar te weinig plek voor gebed. Ze waarschuwde de kerk er tevens voor dat wanneer er niet teruggekeerd wordt naar een focus van rechtvaardigheid, blijdschap en vrede, er geen opwekking zal plaatsvinden.

Caine is een succesvolle schrijver, spreker en initiatiefneemster van A21, een organisatie die opkomt voor vrouwen die het slachtoffer zijn van uitbuiting en misbruik in de prostitutie. Caine deed haar uitspraken volgens de Christian Post tijdens een online vragensessie over gebed en opwekking.

"We hebben gebed samen met onze grootmoeders in de kelder weggestopt. Ik ben op een missie om gebed daar weg te halen en het de centrale plek op het podium te geven die het verdient", zegt Caine. "We schaamden ons omdat we gebed niet cool genoeg vonden en een rookmachine, skinny jeans, tattoo's en mooie belichting beter zouden werken. Maar we hebben gezien dat rookmachines geen mensenlevens redden."

Reacties

Ik denk dat ze gelijk heeft, omdat ze daar iets raakt waar velen mee worstelen.
K
Ik heb bij mij in de kerk nog nooit rookmachines gezien. En ook geen dominee’s met tattoo’s.

Neemt niet weg dat een dienst zonder gebed niet meer dan een bijeenkomst is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events