hillsong new york worship
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 november 2020 door Redactie

Hillsong opent onderzoek naar gemeente in New York na affaire voorganger

Een nieuwe start. Dat is wat Hillsong East Coast volgens wereldwijde kerkstichter Brian Houston nodig heeft. De affaire van de voorganger van Hillsong New York was volgens de Christian Post de druppel die de emmer deed overlopen na verschillende meldingen van misstanden in de megakerk aan de oostkust van Amerika. Hillsong International schakelt een advocatenkantoor in om onderzoek te doen naar het leiderschap van de Amerikaanse dochtergemeente. "Het is belangrijk dat we de waarheid aan het licht brengen en er alles aan doen om de kerk een veilige plaats te laten zijn voor wie God zoekt", licht de Hillsong toe.

"We starten een onafhankelijk onderzoek naar Hillsong New York en Hillsong East Coast. We hebben een stevige basis nodig voor een nieuwe start en een nieuw begin. Wij verheugen ons op betere tijden", schreef Houston op Twitter. Hij legt uit dat de recente affaire van de voorganger van Hillsong New York de aanleiding van het onderzoek is. Carl Lentz werd ontslagen nadat werd ontdekt dat hij al maanden een affaire had met een islamitische ontwerper en actrice.

Naast de affaire zijn andere zorgwekkende verhalen het leiderschap van Hillsong ter oren gekomen. "Om deze reden hebben we besloten om een New Yorks advocatenkantoor, onafhankelijk van Hillsong, aan te stellen om een diepgaande evaluatie en onderzoek uit te voeren naar alle zorgen en bredere kwesties", aldus Hillsong. “We nemen dit buitengewoon serieus en op basis van dit rapport zullen we beter gepositioneerd zijn om alle maatregelen te nemen die nodig worden geacht om de fouten recht te zetten. Zo helpen we Hillsong East Coast vooruit op een manier die veel meer mensen in staat stelt om hoop te vinden in Jezus", sluit de kerk het bericht af.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen